Hvad er fordelene ved at spise rødkål?

Du kan muligvis fortælle fra et hurtigt blik på et rødkål hoved, at dets intense lilla farve afslører en stærk koncentration af antioxidanter. Antioxidanter, sygdomsbekæmpende stoffer, som kan forbedre immunsystemets sundhed, er blot en af ​​de mange fremtrædende sundhedsmæssige fordele, du kan få fra regelmæssigt at spise rødkål.

Næringsfakta

En kop rå, ristet rødkål har 22 kalorier og 1 g protein, ingen fedt, 5 g kulhydrater, 1,5 g fiber og 2,5 g naturligt sukker. Rødkål er mere end 90 procent vand. Ifølge Harvard School of Public Health har fødevarer med højt vandindhold især lavt energidensitet, hvilket gør dem til et godt valg til vægttab og vægt vedligeholdelse.

Vitaminer

Rødkål er også en rig kilde til essentielle vitaminer og mineraler. En kop kogt rødkål vil tilfredsstille 85 procent af dine daglige C-vitaminbehov og ca. 20 procent af dine daglige A-vitaminbehov. Disse vitaminer er antioxidanter, kraftfulde naturlige kemikalier, der kan hjælpe med at reducere risikoen for kræft, diabetes, knogletab, slagtilfælde, hjerteanfald og nyresten.

Antioxidanter

Antioxidanter neutraliserer frie radikaler i kroppen, hvilket kan forårsage cellebeskadigelse og gøre dig mere modtagelig for alvorlige sygdomme. I en undersøgelse fra 2007, der blev offentliggjort i tidsskriftet “Bevisbaseret Komplementær og Alternativ Medicin”, fandt forskerne, at rødkål var en effektiv behandling for diabetes hos rotter, og der kræves mere forskning for at se, om den samme virkning ville gælde for mennesker. “[Grøntsager] med det højeste antioxidantindhold omfatter rødkål,” siger Hensrud. Selv hvis du laver rødkål, kan du stadig få de sygdomsbekæmpende fordele. “Kogning øger generelt niveauerne [af antioxidanter] blandt udvalgte grøntsager,” tilføjer han. Farven på rødkål er en giveaway til hvad der er inde – andre antioxidantrige fødevarer omfatter røde druer, mørke bær og blommer.

Overvejelser

Rødkål har stærke ernæringsmæssige egenskaber, som kan hjælpe med at forbedre dit helbred og kan have evnen til at behandle eller forebygge sygdom, men det er også vigtigt at stole på de andre vitaminer og mineraler, som en afbalanceret kost giver. Ud over at spise kål, skal du have regelmæssige portioner af andre grøntsager, frugter, korn, magre proteiner og fedtfattige eller fedtfri mejeriprodukter til at opfylde alle dine ernæringsmæssige krav og forblive i den bedste form muligt.