Vitaminer til regenerering af huden

Din hud er i stand til at regenerere hver 27. dag, ifølge Cleveland Clinic. I de fleste tilfælde hjælper ordentlig rensning sammen med en velafbalanceret kost og masser af vand din hud foryngende naturligt. Men når din hud har brug for lidt ekstra TLC – f.eks. Når det er undergået traume, som en forbrænding eller sår, eller når den har lidt skade fra solen – kan visse vitaminer lette regenereringsprocessen. Tal med din læge om at bruge vitaminer til specifikke hudforhold.

C-vitamin

En antioxidant, C-vitamin spiller en vigtig rolle i fremstillingen af ​​collagen, et protein, som hjælper din hud med at forny sig. Dette næringsstof beskytter mod ultraviolet skade fra solen og reducerer rynker forårsaget af aldringsprocessen. Desuden kan mangel i vitamin C føre til dårlig sårheling eller tør, skællet hud. Kvinder skal få mindst 75 milligram om dagen, mens mænd har brug for mindst 90 milligram. Gode ​​kilder til C-vitamin i kosten omfatter citrusfrugter, kiwi, jordbær, mango, broccoli, tomater, søde kartofler og vinter squash.

E-vitamin

E-vitamin er den mest rigelige antioxidant i din hud, især det ydre lag, der hedder epidermis. Dette næringsstof spiller en rolle for at beskytte din hud mod UV-beskadigelse, som kan reducere mængden af ​​E-vitamin i huden, rapporterer Linus Pauling Institute, men forskning om kosttilskud er blevet blandet. En undersøgelse offentliggjort i “The Journal of Investigative Dermatology” i 2005 viste imidlertid, at tilskuddet med både vitamin C og vitamin E i tre måneder beskyttet mod den type DNA-beskadigelse forårsaget af solskoldning. Voksne har brug for mindst 15 mg vitamin E dagligt, fundet i fødevarer som nødder, frø, vegetabilske olier og grønne grønne planter.

Vitamin A

En anden antioxidant, vitamin A, hjælper med dannelsen af ​​sunde hudceller. Supplement med vitamin A kan fremme korrekt sårheling og dannelse af sundt arvæv. Vitamin A kosttilskud er også blevet brugt til en bred vifte af hudproblemer, herunder acne, forbrændinger og UV-skader. National Institutes of Health bemærker dog, at det videnskabelige bevis for dets anvendelse under disse forhold stadig mangler. Kvinder har et minimum på 700 mikrogram vitamin A om dagen, mens mænd kræver 900 mikrogram. Animalske kilder til A-vitamin omfatter æg, kød, mælkeprodukter, lever og fiskeolie. Bright orange og gul frugt og grøntsager samt mørke bladgrønne er de bedste plantekilder.

B Vitaminer

Flere medlemmer af den B-komplekse familie af vitaminer er medvirkende til at fremme helbredelsen af ​​tryksår, ifølge Rosalyn Tarrant, en højtstående klinisk ernæringsforsker på den irske sygeplejerske og jordemoderne hjemmeside. Tarrant citerer især tiamin, riboflavin, pantothensyre og pyridoxin til deres sårhelende egenskaber blandt hospitalpatienter med høj risiko for hudsår. Hver dag kræver voksne mindst 1,1 til 1,3 mg thiamin, 1,1 til 1,3 milligram riboflavin, 5 milligram pantothensyre og 1,3 mg pyridoxin. En række plante- og dyrefoder leverer B-vitaminer, så det vil sandsynligvis dække dine daglige behov efter en afbalanceret kost.