Våd hoste hos børn

Uanset om det er højt eller blødt, hoster gør en karakteristisk, hård lyd, da de tvinger lungerne til at frigive luft og andre stoffer. Både sunde børn og sunde voksne hoster nu og igen af ​​forskellige grunde, nogle gange ved flere lejligheder på en dag. Forældre skal lære at skelne mellem de typer hoster, som børn oplever for at bestemme, hvornår hoste er harmløst eller tegn på sygdom.

Betydning

Hoste er et almindeligt tegn på sygdom hos børn, ifølge KidsHealth, selvom hosten er faktisk en normal refleks, der hjælper med at holde brystet og halsen sund. Hoster rydder dit barns luftveje ved at fjerne overskydende slim, fremmede partikler og andre stoffer. Uden hoste ville sagen forblive på plads længere og muligvis blokere eller irritere passagerne, hvilket kunne få dit barn til at føle sig endnu værre.

Typer af hoste

Også kaldet produktive hoste, våde hoste bringer typisk væsker som slim og sputum fra lungerne eller luftrøret op, noterer barnesundhedsguiden fra Dartmouth Medical School. Derimod involverer tør hoste normalt ikke frigivelse af væsker, selv om de kan indikere, at lungerne eller luftrøret er inficeret. Hoster kan også være enten akutte, der varer kun dage eller flere uger eller kronisk, der varer mere end en måned, noterer University of Maryland Medical Center.

Funktioner

Våd hoste er en effektiv måde for dit barns krop at slippe af med unødvendige væsker i hendes nedre luftveje. Hvis hosten er et resultat af en bakteriel infektion, vil de frigivne stoffer indeholde bakterier, som dit barns læge kan opdage med en test, såsom en kultur. Mens ældre børn er i stand til at spytte de væsker, som våde hoster bringer op, har yngre børn en tendens til at sluge dem. Som følge heraf kan yngre børn med våde hoste også lide af forstyrret mave, selvom væskerne de slukker, forlader deres krop gennem tarmbevægelser eller opkast.

årsag

Talrige medicinske tilstande, der rammer børn, har våde hoster som symptomer, herunder visse allergier, astma og luftvejssygdomme såsom bronkitis, influenza, lungebetændelse og forkølelse, påpeger børns hospital, der er tilknyttet University of Colorado Denver. De fleste våde hoster hos børn er dog på grund af en forkølelse. Fordi forkølelse ikke er typisk farlig, kan børn, der lider af koldt hoster, ofte fortsætte med normale aktiviteter, når de begynder at føle sig godt igen, så længe de ikke har feber.

Behandling

Fordi våde hoster tjener en vigtig funktion hos børn, som hjælper deres luftvej med at fjerne unødvendige stoffer, bør forældre hjælpe med at hjælpe sådanne hoste med at nå deres mål, rådgiver Børnehospitalet. Hvis du gør det, skal du sørge for, at dit barn drikker masser af væsker, som ikke længere irriterer halsen, såsom æblejuice eller varm bouillon. Du kan også give dit barn honning som en naturlig hostemedicin, hvis den er ældre end 1 eller en købt hostebehandling, der indeholder dextromethorphan, hvis han er ældre end 4. Hvis dit barns tilstand forværres, eller hvis hans våde hoste fortsætter i mere end I tre uger skal du konsultere en sundhedsfaglig medarbejder til behandling.