Top graviditetstest

Når du spekulerer på, om du er gravid, hver ekstra dag du skal vente med at finde ud af, virker som en evighed. Heldigvis er det muligt at finde ud af om du er gravid meget tidligt – ofte omkring tidspunktet for din første ubesvarede periode. Blodprøver og føtal ultralyd er de mest nøjagtige graviditetstest, men kræver din læge hjælp. Selvom det er mindre følsomt at opdage tidlig graviditet, er urin graviditetstests tilgængelige i disken, og test kan udføres hjemme.

Hjem Graviditetstest

Over-the-counter hjem graviditetstests, eller HPTs, er nemme at bruge og ikke-invasive. HPT’er måler mængden af ​​human choriongonadotropin eller hCG i urinen. HCG-hormonet produceres af den voksende placenta, orgelet i livmoderen, der giver næring og ilt til barnet. HCG-niveauet stiger hurtigt i de første uger og måneder af graviditeten. Mange HPT’er hævder at opdage meget lave niveauer af hCG, omkring tidspunktet for din første ubesvarede periode. Nogle HPT’er anslår også, hvor mange uger gravid er, men resultaterne er måske ikke korrekte, hvis din menstruationscykluslængde varierer, eller hvis du bærer mere end 1 baby.

Valg og brug af graviditetstest for hjemmet

Mange HPT-mærker er tilgængelige, og nogle er mere følsomme end andre. Generelt, jo lavere hCG niveau en test registrerer, jo tidligere kan det give dig et positivt testresultat. Tjek din første morgen urin, da den typisk indeholder den højeste koncentration af hCG. Følg anvisningerne nøjagtigt og læs kun resultatet under den angivne tidsramme. Hvis du venter for længe, ​​kan du få et falsk resultat. Selvom du tager testen korrekt, kan resultaterne ikke altid være korrekte. Hvis HPT-resultatet er negativt, og du stadig ikke har fået din periode 2 dage senere, skal du tage testen igen.

Blodtest til graviditet

Blodgraviditetstest måler også mængden af ​​hCG. Hormonet forekommer i små mængder i blod og urin så tidligt som 8 dage efter indfangning. Fordelen ved blodgraviditetstest er, at de kan måle præcise mængder hCG – kaldet kvantitativ måling – og kan detektere tilstedeværelsen af ​​hCG tidligere i graviditeten end urintest.

Ultralyd til at bestemme graviditet

Pelvic eller abdominal ultralyd kan vise, at du er gravid fra omkring 5 uger af graviditeten. De viser svangerskabsækken, en væskefyldt struktur, der omgiver det voksende embryo. En tidlig føtal ultralyd giver den mest præcise metode til at bestemme din forfaldsdato. Transvaginal ultralyd, som indebærer brug af en ultralydssonde, der passer ind i vagina, giver et bedre kig ind i livmoderen end abdominal ultralyd, især hvis du er overvægtig.

Hvornår skal du søge lægehjælp

Planlæg en aftale for at se din læge, hvis du har en positiv graviditetstest. Tidlig fødselspleje er vigtig for både dig og din baby. Hvis du har en negativ test, men tror du kan være gravid, skal du kontakte din læge. Søg øjeblikkelig lægehjælp, hvis du er gravid og oplever svær mavesmerter, kramper eller vaginal blødning.