Hvad sker der med dine muskler, når du træner?

Dine muskler udgør nogle af de mest integrerede væv i din krop. Uanset om du er en 20-årig bodybuilder eller en 70-årig pensionist, træner du specielt modstandsdygtighed – spiller en vigtig rolle i din muskelhelse. Fordelene ved at træne er på grund af den direkte påvirkning, som fysiske aktiviteter har på dit muskelvæv, især under styrke træningsaktiviteter.

Modstand

Muskelændringer starter med modstandsøvelse. Uanset om du skal køre, lave pushups eller løfte barbells, placeres en form for modstand på muskelen. Når denne modstand er større end hvad din krop typisk møder i løbet af dagen gennem din regelmæssige rutine, aktiveres processen med muskelhypertrofi eller muskelopbygning.

Mikroskopiske tårer

Når større end normal modstand er placeret på en muskel, forekommer små mikroskopiske tårer i vævet – helt normalt. Tårens størrelse og sværhedsgrad afhænger af træningsintensitet. Desværre jo større tåre, desto bedre chance har du for at udvikle ømme muskler efter din træning, og over træning kan det resultere i skader på musklerne, såsom muskelstammer eller endda brud. Det er vigtigt at få balance af intensitet lige for at sikre dine træningsmål sikkert.

Helbredelse og bygning

Tårerne i muskelvævet fra motion forstyrrer muskelcellens organeller. Denne forstyrrelse aktiverer satellitceller fra uden for muskelfibrene, hvilket skynder sig til skadeområdet. Disse celler replikerer, modnes i dyrkede celler og smelter til dine muskelfibre. Denne proces danner nye muskelproteinstrenger, hvilket øger muskelstyrken og synlig størrelse for bedre at kunne klare den samme fysiske aktivitet i fremtiden. Andre satellitceller bruges til at helbrede det allerede beskadigede væv. Helbredelsen af ​​muskelvævet hjælper også med at lindre enhver ømhed fra øvelsen.

anbefalinger

For at se de fulde fordele ved motion på dine muskler såvel som resten af ​​din krop, følg anbefalingerne fra Centers for Disease Control and Prevention. Disse anbefalinger omfatter mindst 150 minutter med moderat intens aerob træning hver uge – såsom løb, jogging, cykling eller svømning – samt mindst to dage om ugen med styrketræning rettet mod hver af de store muskelgrupper i armene, Ben, kerne, skuldre, bryst og ryg.