Forstuvninger i småbørn

Din ulykkestilfældede lillebarn har formentlig en ny blå mærke eller ridse hver dag, men en forstuvning er ikke en almindelig skade i denne alder. Dit barn er mere tilbøjelige til at knække en knogle. Enderne af knoglerne er bløde, indtil dit barn er vokset. Hvis dit barn har alvorlige smerter efter en skade, søg lægehjælp.

Identifikation

Symptomer på forstuvning varierer i sværhedsgrad. En mild forstuing forårsager ubehag, og dit lille barn kan have svært ved at bruge det berørte led. En alvorlig forstuvning er vanskelig at skelne fra brudt knogle. Hvis din pjokk har en alvorlig forstuvning, kan han ikke bruge ligamentet, der er ramt af skaden på grund af betydningen af ​​smerten og stivheden af ​​leddet. Sprains kan have blå mærker eller hævelse til stede, og det skadede sted er ømt, hvis det berøres. Smerten fra en forstuvning sker straks under den begivenhed, der forårsagede din lillebarns skade.

årsag

Sprains er en ligamentskade. En forstuvning er forårsaget af en ledd, der bliver tvunget fra sin naturlige position, som strækker eller tårer ledbåndene, som forbinder dine børns knogler. Småbørn synes det er sjovt at hoppe ud af møbler, jage sommerfugle, bære momshøjehælesko, løb hurtigt, spar kugler og stå på deres teenagebrors skateboard. Småbørn mangler koordination for at udføre disse aktiviteter på en sikker måde. De mest almindelige områder er ankler, knæ, håndled og albuer.

Behandling

Påfør en ispakning til det berørte led så hurtigt som muligt for at mindske hævelsen. Placer ikke ispakken direkte på din barns hud. Is området i 15 minutter hvert par timer i de første 48 timer. Brug en elastisk kompressionsbandage til at pakke det fordybede område fast, men ikke for tæt. Cirkulationen skal strømme frit og komfortabelt til det skadede område. Hvis huden bliver misfarvet efter omslaget af skaden, løsnes bandagen. Forhøj skade over hjerte niveau og administrer ibuprofen eller acetaminophen. Giv aldrig et barn aspirin, da aspirin øger dit barns risiko for Reye’s syndrom, hvilket potentielt er dødeligt. Anvend ikke varme i løbet af de første 48 timer, da dette øger hævelse og smerte. Kirurgi kan være nødvendigt for alvorlige forstuvninger.

Forebyggelse

Småbørn prøver altid deres evner, så de har brug for konstant tilsyn. Sørg altid for at dit barn bærer passende størrelse fodtøj ved at have målt barnets fødder. Sko skal være behageligt, støttende og glidebestandigt. Sko med klæbende stropper forhindrer skader fra sko, der kommer løs. Opmuntre dit barn til at strække alle større muskelgrupper før fysiske aktiviteter. Overhold dit barns legeplads og sørg for, at der ikke er sten, huller, pinde eller andre genstande, der kan forårsage et fald.