Ernæringsmæssige fakta for salat versus spinat

Uanset om du holder øje med din vægt eller ønsker at tilføje næringsdigt mad til din kost, salat og spinat er fremragende valg. Salat og spinat er begge favorit ingredienser til salater og sandwicher, og begge er naturligt lavt i kalorier og giver fiber, vitaminer og mineraler.

Grundlæggende Ernæring

Grønbladssalat, der har flere vitaminer og mineraler end isbergsalat, kan sammenlignes med spinat ved hjælp af en 1-kops serveringsstørrelse af hver. Bladsalat har 5 kalorier, 0,49 gram protein og 0,05 gram totalt fedt, ifølge USA’s Department of Agriculture Nutrient Database. Spenat har 7 kalorier, 0,86 gram protein og 0,12 gram fedt. Salat har 0,5 gram kostfibre i forhold til 0,7 gram i spinat.

Vitaminer

Bladsløg og spinat er begge gode kilder til A-vitamin: Salat har 2.666 internationale enheder, og spinat har 2.813 internationale enheder. Baseret på anbefalinger fra Institut for Medicin giver 1 kop spinat ca. 100 procent af det foreslåede daglige indtag, og bladsalat giver over 80 procent. Salat og spinat begge tilbyder omkring 6 procent af det daglige indtag af thiamin, men spinat giver større mængder af andre vitaminer. Leavesalat har 3,3 milligram C-vitamin sammen med små mængder riboflavin, niacin og vitamin B-6. Spinat har to gange mængden af ​​hver af disse vitaminer, med 8,4 milligram eller ca. 10 procent af det daglige indtag for vitamin C. Spinat har fire til fem gange mere folat og K-vitamin end bladsalat.

Mineraler

Spinat har næsten tre gange mere calcium, jern og kalium end bladsalat. Spinat har 30 milligram calcium, 0,81 milligram jern og 167 milligram kalium. Leavesalat har kun 13 milligram calcium, 0,31 milligram jern og 70 milligram kalium. Spinat har også betydeligt mere magnesium og natrium end salat.

fytokemikalier

Mørkegrønne bladgrøntsager er en god kilde til plantebaserede forbindelser kaldet carotenoider. Spinat og grønbladssalat indeholder to vigtige carotenoider kaldet lutein og zeaxanthin, som er de eneste antioxidanter, der findes i øjet. Lutein og zeaxanthin beskytter dine øjne mod blåt lys og har været forbundet med en lavere risiko for aldersrelateret katarakt og makuladegeneration, ifølge Linus Pauling Institute. Spinat har betydeligt mere – næsten 10 gange mængden – af lutein og zeaxanthin end salat.