Ernæring af hvide nordlige bønner

Hvide nordlige bønner er lyse bønner med en hård ydre skal. Kokke bruger dem ofte som ingrediens i hvid chili og supper. Som pinto og sorte bønner er hvide nordlige bønner højt i mineraler, fiber og protein. De angivne værdier er for en kop kogte nordlige bønner, kogt uden salt.

En kop hvide nordlige bønner, også kaldet store nordlige bønner, indeholder 209 kalorier, hvoraf ca. 67 kommer fra kulhydrater. En kop indeholder 37,3 g kulhydrater, herunder 12,4 g fiber. Dette er mere end 40 procent af den anbefalede kosttilskud for fiber til de fleste voksne. De fleste voksne har brug for ca. 28 g fiber, men atleter på kost med højere kalorieindhold kan have brug for mere fiber, da det anbefalede beløb pr. Dag er 14 g pr. 1.000 kalorier forbrugt.

En yderligere 30 procent af kalorierne i hvide nordlige bønner kommer fra protein. En kop kogte bønner indeholder 14,7 g protein, hvilket giver ca. 32 procent af RDA for kvinder og 26 procent for mænd. Hvide nordlige bønner er en fremragende kilde til protein til vegetarer, der ofte har problemer med at få nok af næringsstoffet.

Som alle bønner er hvide nordlige bønner fede. En kop indeholder kun 8 g fedt, hvilket giver mindre end 5 procent af kalorierne. Hvide nordlige bønner indeholder heller ikke noget kolesterol. Hvide nordbønner kan hjælpe med at sænke kolesterolet, fordi de indeholder opløselige fibre, som hjælper med at reducere LDL eller dårlige kolesterolniveauer.

De fleste bønner er højt i mineraler, og hvide nordlige bønner er ingen undtagelse. En kop hvide nordlige bønner indeholder mere end 10 procent af næsten alle makromineraler – de mineraler, som din krop har brug for i større mængder. Kroppen har brug for spormineraler i mindre mængder. En kop bønner giver 12 procent af RDA af calcium, 21 procent af magnesium, 42 procent af fosfor og 35 procent af kalium. En makromineral, der ikke er til stede i store mængder i store nordlige bønner, er natrium. En kop indeholder kun 4 mg, hvilket er mindre end 1 procent af det maksimale anbefalede antal pr. Dag. Hvide nordlige bønner er også høje i mange sporstoffer. En kop indeholder mere end 40 procent af RDA af kobber og mangan, samt mere end 20 procent af jern.

Hvide nordlige bønner indeholder store mængder talrige B-vitaminer. En kop giver 16 procent af RDA af B-6, 23 procent af thiamin og 45 procent af folat. Folat hjælper din krop til at danne nye celler, så det er særligt vigtigt for gravide kvinder og spædbørn. Hvide nordlige bønner er ikke høje i vitamin C eller noget fedtopløseligt vitamin.

Kalorier og Fiber

Protein

Fed

Mineraler

Vitaminer