De bedste måder at holde sig i form til teenagere

Med så mange fad dietter og fitness trends på markedet, kan det være skræmmende for teenagere at finde ud af de bedste måder at holde sig i form. Den gode nyhed? At være sund behøver ikke at være kompliceret. Der er flere enkle måder, du kan indarbejde sunde vaner ind i din livsstil.

En afbalanceret kost

Det kan være fristende at tro, at fødevarer, der er mærket med “fedtfattig” eller “kost”, automatisk er bedre for dig, men disse fødevarer har en tendens til at være meget forarbejdede og lave næringsstoffer. I stedet forsøger du at spise stort set hele mad som frugt, grøntsager, nødder, fisk og fuldkorn i stedet for sukkerholdige drikkevarer, forarbejdede kød og kartoffelchips. At opnå en afbalanceret kost betyder også at have et sundt forhold til mad: I stedet for at se mad som din fjende, husk at sunde fødevarer holder din krop og sind næret. Og i stedet for at spise måltider, mens du smiler dine venner eller surfer online, hvilket er forbundet med mindre sunde madvalg, så prøv at sidde ved bordet og simpelthen nyd og værdsæt din mad.

En aktiv livsstil

Teens bør engagere sig i omkring en time moderat til kraftig fysisk aktivitet hver dag. Synes som meget? Vælg aktiviteter, du elsker, og fitness vil være lettere at integrere i din rutine. Forskning viser også, at små udbrudsspredninger spredt igennem din dag er lige så effektive for dit helbred som længere tid. For eksempel skal du springe jacks under de kommercielle pauser af dit yndlingsprogram, tag trappen i stedet for elevatoren eller overraske dine forældre ved at tilbyde at vakuum!

En god nattesøvn

Selv om det til tider kan være fristende at holde op sent, bliver nok søvn afgørende for dit helbred. Faktisk er søvnløshed forbundet med højere fedmeindhold. Ifølge National Sleep Foundation bør teenagere komme omkring 9 timers søvn om natten. For at sikre, at du får en god søvn, skal du vedtage gode søvnvaner. For eksempel gå i seng på samme tid hver nat, prøv ikke at se T.V. eller gennemse din mobiltelefon i sengen og sørg for, at dit soveværelse er mørkt og stille, når du går i seng.

Et sundt sind

Jo mere du tror på din evne til at gøre sunde valg, jo mere motiverede vil du være at skabe positive vaner i dit liv. Men fra tid til anden oplever alle mennesker øjeblikke med negativ selvtalende – siger ting som “Jeg kan aldrig jogge i 20 minutter.” Husk at disse tanker er normale og vær forsigtige på dig selv. Hvis du bemærker din Negative tanker, der varer mere end en uge, eller hvis de alvorligt forstyrrer din evne til at vedtage sunde vaner, finder du en person, du kan snakke med – som en skolerådgiver eller en voksen du stoler på.