Brug af retinol på ansigtet

Uanset om du har pletter, rynker eller begge, kan retinol hjælpe dig med at behandle dem. Afledt af vitamin A opmuntrer retinol til hurtigere fornyelse af hudceller, som eliminerer de ydre lag af huden for at afsløre den friskere hud nedenunder. Dermatologen Jessica Wu bemærker, at lægerne først foreskrev retinoid cremer til at behandle breakouts, og de har siden opdaget medicinens effektivitet til at bekæmpe tegnene på aldring også. Ligegyldigt hvad du bruger retinol til, skal du sørge for at udvikle et hudpleje regime, der supplerer det.

Våd dit ansigt og vask det med en rengøringsmiddel, der passer til din hudtype. Hvis dit ansigt er tørt eller følsomt, skal du bruge en fugtighedscreme, der ikke vil binde huden af ​​sine naturlige olier. Ved olieagtig eller acne-udsat hud skal du bruge en oliefri ansigtsvask, der indeholder salicylsyre til kontrol af overskydende olie og kampbrud.

Påfør en acne creme, der indeholder enten benzoylperoxid eller salicylsyre hver morgen. Dette vil hjælpe med at forbyde eksisterende bumser, samt hjælpe med at holde nye fra at blive dannet, siger Cosmopolitan. Påfør et tyndt lag over alle områder, hvor du bryder ud, og lad lidt ekstra på toppen af ​​dine pletter. Hvis du ikke har acne, skal du springe over dette trin.

Glat på solcreme med SPF 30 eller højere hver morgen, selvom du ikke har planer om at gå udenfor. Ifølge dermatologen Debra Jaliman, M.D., vil dette hjælpe med at beskytte din hud mod miljøskader, der kan gøre den hurtigere. Brug en fugtighedscreme, der indeholder solcreme, hvis du har tør hud, eller vælg et oliefrit produkt, hvis din hud er olieagtig. Dette vil medvirke til at holde dine porer tætte, samt at holde din hud ude af at føle sig for fedtet. Gendan solcreme ofte, hvis du har svedt eller svømmet.

Tænd en retinoid creme om natten efter at have vasket dit ansigt. For at bekæmpe acne skal du tale med din læge om at få en recept til Retin-A. For anti-aging fordele, kan nogle produkter indeholde både retinol samt andre aldersbestemte ingredienser. De kan glatte linjer og rynker og gøre din hud fornyet. Smid produktet på dit ansigt og gnid det forsigtigt.