Hvorfor får kreatin mit ansigt til at se blødt ud?

Din krop producerer kreatin i nyrerne, bugspytkirtel og lever. Du indtager også kreatin hver gang du spiser kød og fisk. På tidspunktet for denne publikation rapporterer University of Maryland Medical Center, at amerikanerne bruger omkring 14 millioner dollars hvert år på kreatintilskud til at opbygge muskler og forbedre atletisk præstation i højintensitetssporter som vægtløftning og højspring. Facial hævelse fra kreatin kosttilskud kan skyldes anafylaksi eller på grund af oppustethed.

Anafylaksi

Anafylaksi, en alvorlig allergisk reaktion, får dine læber, tunge, mund og ansigt til at svulme inden for få minutter efter at have anvendt et kreatintilskud. Hævelsen kan blive så alvorlig, at den lukker din hals eller øger trykket omkring dit hjerte. Almindelige symptomer på en anafylaktisk reaktion omfatter hududslæt, hjertebanken, forandringer i vejrtrækningen, svimmelhed, svimmelhed, forvirring, hoste, sløret tale, angst, mavesmerter, vejrtrækningsbesvær og øget hjertefrekvens.

Behandling

Anafylaksi er en livstruende tilstand, der kræver øjeblikkelig lægehjælp. Hvis du mener, at du har en anafylaktisk reaktion, ring 911 så hurtigt som muligt. Nødpersonal kan indsætte et åndedrætsrør, så du kan trække vejret og give dig et skud af epinephrin, der hjælper med at lindre dine symptomer næsten øjeblikkeligt. Sundhedsvæsenet kan også administrere kortikosteroider og antihistaminer for at forhindre yderligere allergiske symptomer.

Oppustethed

Puffiness i dit ansigt kan også skyldes oppustethed. Muskler samler vand fra resten af ​​kroppen, når du spiser et kreatintilskud. Som dine muskler svulmer, kan du mærke opblødning eller puffiness i forskellige områder af dit ansigt forårsaget af denne vandoptagelse. Du kan også få vandvægt, der synes at være større muskler. Optagelsen af ​​vand fra din krop resulterer i udtørring, hvis du ikke drikker ekstra vand og træner i varmen.

Anafylaksi vs Bloddannelse

Mens både oppustethed og anafylaksi kan forårsage ansigtspuffer, er kun anafylaksi livstruende. Skelne mellem de to ved at overveje andre symptomer og tidslinjen for disse symptomer. Facialpuffiness forårsaget af anafylaksi sker hurtigt og ledsager typisk andre symptomer på allergiske reaktioner. Blodstrømning på den anden side kan tage en dag eller mere at dukke op, da din krop behandler den ekstra kreatin og typisk forårsager puffiness på flere steder end bare dit ansigt eller hals. Hvis du ikke kan bestemme, om dit bløde ansigt opstod på grund af en anafylaktisk reaktion eller på grund af oppustethed, søg en øjeblikkelig medicinsk evaluering.