Hvilken rå ost har probiotika?

Din fordøjelseskanalen indeholder “gode” mikroorganismer – probiotika – og dårligt. Probiotika hjælper med at opretholde en sund fordøjelse og et stærkt immunsystem ved at holde skadelige bakterier i kontrol. Forsigtigt eller ved et uheld har du sikkert forbrugt fødevarer indeholdende probiotika som Bifidobacterium, Lactobacillus acidophilus, Lb. Casei, lb. Paracasei eller lb. rhamnosus. Disse bakterier er de levende kulturer, der findes i yoghurt. Du kan også finde probiotika i rå oste.

Oste er fremragende bærere til probiotika – deres lave surhedsgrad og højt fedt bevarer og plejer mikroorganismerne, mens de bevæger sig gennem fordøjelsessystemet. Ost, der indeholder probiotika, er enten alderen eller fremstillet af rå, upasteuriseret mælk.

Rå ost – lavet af rå, upasteuriseret ko eller gedemælk – kommer i næsten enhver sort. Cheddar, feta og Gouda er almindelige probiotiske oste, ligesom provolon, edam, mursten, caciocavallo, Emmental og Gruyere. Når du køber ost, skal du søge efter ordene “organisk”, “probiotisk” eller “lavet af rå mælk” på etiketten.

Probiotika er blevet krediteret med mange positive sundhedsvirkninger. Mayo Clinic nutritionist, Katherine Zeratsky, R.D., L.D., bemærker, at der er tegn på deres virkning ved behandling af diarré, vaginale gærinfektioner, urinvejsinfektioner, irritabel tarmsyndrom og barndomseksem. Probiotika kan også mindske sværhedsgraden af ​​forkølelse og influenza og forhindre blærekræft fra tilbagevendende. I 2010 viste Finlands forsker Dr. Fandi Ibrahim og kollegaer på Åbo Universitet gennem blodprøver det daglige forbrug af probiotisk Gouda-ost hos voksne 72 år og ældre udlignet immunosenescene – den aldersrelaterede reduktion af naturlig og erhvervet immunitet.

Gas og oppustethed er milde bivirkninger af probiotika. National Center for Complementary and Alternative Medicine på National Institutes of Health peger på manglen på forskning som en overvejelse om sikkerheden af ​​probiotika – især hvis du har et kompromitteret immunsystem. Du bør også være opmærksom på potentialet for probiotika ved at fremme infektioner og overstimulere dit immunsystem.

Probiotiske oste reguleres som fødevarer, ikke som medicin. Kontakt derfor din læge, inden du bruger et probiotikaprodukt som en alternativ behandling for enhver sundhedsmæssig tilstand.

Probiotiske oste

typer

Sundhedsmæssige fordele

Bivirkninger

Forsigtig