De bedste nye propanovne

Mens gasovne ved lov skal have en effektivitetsgrad på mindst 78 procent, har mange propanovne en forbløffende 97 procent effektivitetsvurdering. Før du køber en, bør du undersøge propan tilgængelighed i dit område. Det er meningsløst at installere en propanovn, hvis propanleverandører er få og langt imellem. For det andet bestemmer, hvilken ovntype der er omkostningseffektiv. Hvis du bor i et lille hjem og planlægger at flytte på mindre end fem år, kan det ikke koste omkostningseffektivt at installere en høj-effektiv propanovn. Recensenter anbefaler en flertrinsovn, hvis du har råd til det. Mens konventionelle ovne cykler til og fra, bruger to og tre-trins ovne variabel hastighed og spare brændstof. Endelig bestemme hvilken type propanovn, der giver mening. Hvis du bor i et mobilhome, en uden ventilation og kanal arbejde, en vægvarmer giver mening mere end en centralovn.

Fælles faldgruber

I vinterens højde kan omkostningerne ved propan pr. Gallon synes billigere end opvarmning af olie, men de to er ikke rigtig sammenlignelige. Varmeolie genererer ca. 130.000 britiske varmeenheder (BTU), som er et mål for varmeudbytte, genererer propan ca. 95.000 BTU’er. Men fordi propanovne har en effektivitetsgrad på 92 til 97 procent, og olieovne gennemsnitlig 85 procent effektivitet, hvis man bare sammenligner brændstofforskelle, er forskellen ubetydelig. Husk at en ovns effektivitetsgrad er et skøn. Hvis dit hjem er klogt og dårligt isoleret, vil du ikke indse maksimale omkostningsbesparelser. Tag energibesparende trin for at værstætte dit hjem, før du køber en høj-effektiv propanovn. Undersøg derefter den rigtige model på Energy Star (se Resources).

Hvor kan det købes

De bedste propanovne – Thermo Pride, System 2000 og mange andre – er godkendt af Energy Star. Ifølge lov skal Energy Star-ovne have en årlig brændstofudnyttelseseffektivitets (AFUE) rating på mere end 85 procent og meget effektive blæsermotorer. Mens mange hjemmeforbedringsbutikker som Lowes, Home Depot og Sears bærer Energy Star-mærker, sælges ovne sædvanligvis gennem installatører og ikke direkte til detail. Fordi der er begrænsede propan-eneste modeller, har de fleste gasovne propan-konverteringssæt, Propanovne kan bruge samme ventil, røggas og kanaler som gas. System 2000 af Energy Kinetics er en brændstofneutral ovn / kedel, der arbejder med enhver brændstoftype og bevarer varme ved at genbruge den. Besøg Energikinetik til citater og installatører i dit område (se Ressourcer).

Koste

Consumer Search rapporterer, at den gennemsnitlige installerede pris for en ny gasovn varierer fra $ 2.000 til $ 6.000. De endelige omkostninger er baseret på, om installationen omfatter kanal- og elværk, en ny kedel eller et mere effektiv luftkonditioneringssystem, hvis alle bruger det samme kanalarbejde. Selvom energikinetikken hævder 40 procent besparelser på brændstofudgifter, er udgifterne til udstyr ikke offentliggjort.

Insider Tips

Webstedet Energy Star rapporterer, at husejere, der installerer en propan eller naturgasovn med en AFUE på 95, kan være berettiget til en skattefordel på op til 30 procent. For at kvalificere sig, skal ovnen installeres i en “hovedbolig” inden 31. december 2010. Derudover skal boligejere opnå en fabrikantens certificeringserklæring, som er en underskrevet erklæring fra fabrikanten, der attesterer, at produktet eller komponenten er kvalificeret til skattefradrag. Når der indgives skatter, skal et hus også indsende 2010 Form 5695 med 2010 selvangivelser. Fabrikanter bør levere disse certificeringer på deres hjemmeside. Ring til producenten eller søg på hjemmesiden. EPA har ikke kopier af producentens certificeringserklæring. Skattepligtige skal opbevare en kopi af certificeringserklæringen for deres optegnelser, men behøver ikke at indsende en kopi med deres selvangivelse.