Røget laksernæring

Uanset om det er silkeblødt og koldt røget, serveres det over en cremeost-smurt bagel, eller som det røget, røgfyldte, rosenrødt-rosa midtpunkt af en charcuteriefad, røget laks er en kulinarisk overbærenhed, der let kan købes i regelmæssig Købmandsforretninger samt specialbutikker til madvarer. Mens laks er et nærende og sundt proteinvalg, øger røget laks fiskens natriumindhold.

Koldrøget laks

Luksuriøst tekstureret, koldrøget laks, også kendt som lox, er stadig rig på en række næringsstoffer, selvom den er høj i natrium. Koldrøget laks produceres ved langsomt at ryge laks mellem 70 og 90 grader Fahrenheit. Hele processen kan tage mellem en dag og tre uger. Ifølge US Department of Agriculture’s National Nutrient Database indeholder en 3-ounce servering 99 kalorier og 1.700 milligram natrium. En rig kilde til fosfor og kalium, henholdsvis 139 mg og 149 mg, koldrøget laks, har stadig mere end halvdelen af ​​det daglige anbefalede indtag af natrium til voksne, som toppes ud på 2.300 milligram.

Røget laks

Røget laks producerer fisk, der er kogt helt igennem. Processen, der opstår mellem 120 og 180 grader Fahrenheit, tager mellem seks og 12 timer. I modsætning til koldrøget laks, røget laksflager og hyppigst sælges i fileter frem for skiver eller sider. En 3-ounce servering af røget laks indeholder 99 kalorier pr. Portion men kun 571 milligram natrium. Den indeholder den samme mængde fosfor og kalium som koldrøget laks.

Fat Breakdown

Begge typer røget laks er rige på omega-3 fedtsyrer, også kendt som flerumættede fedtstoffer. Ifølge University of Maryland Medical Center er omega-3 fedtsyrer forbundet med en reduceret hjertesygdom, lavere risiko for arthritis, forbedret kardiovaskulær sundhed og forbedret kognitiv funktion. En 3-ounce servering af koldrøget eller røget laks indeholder næsten 1 gram flerumættede fedtstoffer, over 1,7 gram monoumættede fedtstoffer, mindre end 0,8 gram mættet fedt og kun 20 milligram cholesterol.

Natriumforbrug

For meget natrium har været forbundet med dårlig kardiovaskulær sundhed, og den amerikanske kost indeholder generelt mere natrium end nødvendigt. Den anbefalede daglige indtagelse af natrium er 2.300 milligram om dagen, men det falder til 1.500 milligram for dem med en historie med højt blodtryk, over 51 år eller af afroamerikansk afstamning. Personer med kronisk hjertesvigt eller alvorlig hjertesygdom må muligvis forbruge endnu mindre – tale med en læge for at bestemme dit anbefalede indtag. Hvis du ønsker at spise mere laks for sine andre sundhedsmæssige fordele, overveje at spise laks, der er kogt med lidt tilsat fedt eller salt, da det allerede er naturligt højt i natrium.