Hvilke vitaminer skal jeg tage for at tabe sig?

Mens den mest effektive måde at tabe sig på er at udøve og reducere kalorier, kan det være muligt at øge dit vægttab ved at supplere med de rigtige vitaminer. Visse vitaminer i de rigtige doser kan nedsætte sulten, øge vægttab og forbedre træningsevnen. Vitaminsupplementering bør dog ikke betragtes som en kost erstatning for hele fødevarer som frugt, grøntsager og fuldkorn.

C-vitamin

Undersøgelser har vist, at supplerende med 500 mg C-vitamin dagligt kan give vægttab, forbedret motion og forbedrede kalorieindhold fra fedt, ifølge en gennemgang fra 2005 i “Journal of the American College of Nutrition.” Vitamin C-supplerede grupper arbejdede mere effektivt og brændte mere energi fra fedt under træning. Kostkilder til C-vitamin omfatter citrus, paprika, cantaloupe, jordbær og broccoli.

Vitamin D Plus Calcium

En undersøgelse fra 2009 i “British Journal of Nutrition” bemærkede, at kvinder med daglige calciumindtag på mindre end 800 milligram tabte mere vægt, da de supplerede med D-vitamin og calcium end kvinder, der tog placebo. Den supplerende gruppe tabte mere kropsvægt og fedtmasse og spontant nedsatte deres fedtindtag i løbet af 15-ugers undersøgelsen. Kvinderne med tilstrækkeligt calciumindtag så ikke vægttabsvirkningen med tilskud. Naturlige kilder til D-vitamin omfatter solbeskyttelse, fede fisk som laks og tunfisk og fiskeleverolie. Mejeriprodukter, grøntsager som spinat og salat og kalciumforstærket mad er gode kilder til calcium.

Multivitamin

Regelmæssigt multivitaminindtag kan nedsætte appetitten, hvilket gør det lettere at holde fast i din kost. Deltagerne i en undersøgelse fra 2008 i “British Journal of Nutrition”, der tog et daglig multivitamintilskud, klassificerede sig selv som mindre sultne på appetitskala end personer, der tog placebo. Gruppen tager et multivitamin rapporteret om nedsat appetit både mellem måltiderne og efter måltiderne.

Overvejelser

Nogle vitaminer kan have ugunstige bivirkninger, når de tages i overskud, så det er vigtigt at vide, hvor meget du har brug for. Instituttet for medicin er tolerable øvre indtag niveauer for voksne er 2.000 mg vitamin C og 100 mikrogram vitamin D dagligt. Fordi kosttilskud ikke er reguleret af Food and Drug Administration, kan du ikke stole på krav på produktmærkning for sikkerhed og effekt. Desuden kan kosttilskud ikke tilbyde de gavnlige næringsstofinteraktioner, der opnås ved at indtage hele fødevarer.