Hvilke grøntsager er gode for leverfunktion?

Din lever er det største faste organ i din krop. Det omdanner næringsstoffer fra fødevarer til former, som din krop kan bruge og producerer galde, som sender affald til tarmene. Din lever hjælper også med at fordøje fedt og opbevarer kulhydrater som glykogen. Dette organ kan blive stresset, når det udsættes for usunde fødevarer eller miljøforurenende stoffer, og det er ikke muligt at arbejde så effektivt. For en sund lever, spis mad, der stimulerer leverfunktion.

Forkæl dig med Kronisk Blade

Din lever producerer galde, som hjælper med at transportere toksiner, herunder kolesterol, til din tyktarm for fjernelse. Højt kolesterol er en risikofaktor for hjertesygdomme. Galde stimulerer også din tarms rytmiske bevægelse og derved forhindrer en ophobning af toksiner. Artiskokker indeholder cynarin, som fremmer produktionen af ​​galde. De kan også prale af silymarin, et flavonoid, der muliggør reaktioner uden for din lever og derved beskytter det. Flavonoider er antioxidanter, der giver grøntsager deres forskellige nuancer

Spis dine Leafy Greens

Leafy grønne grøntsager beskytter din lever, rapporterer Edward F. Group III, DC, en certificeret klinisk ernæringsekspert, på webstedet Global Healing Center. De gør dette ved at neutralisere metaller, kemikalier og pesticider fra fødevarer og miljøet. Ved at tilføre arugula, spinat, sennepgrøns og cikorie til din kost, kan du også øge galdestrømmen, hvilket ødelægger din krop af affaldsprodukter. Spis dem rå, kogte eller saftede eller tilsæt dem til enhver smoothieopskrift for en sund morgenmad eller snack.

Du kan ikke slå Beets

Beets indeholder flavonoid betalain, som understøtter samlet lever sundhed. Betalain hjælper din lever med at ændre toksiner, så din krop kan bortskaffe dem. Ifølge den registrerede holistisk sygeplejerske Julie Daniluk er din krop mere i stand til at afbalancere hormoner, kolesterol og energi, når din lever er ryddet af kemikalier og toksiner. Tilsæt råbiter til salat, saft dem eller kog dem og bland dem sammen med pasta eller brun ris.

Har flere broccoli

Krydderige grøntsager, som omfatter broccoli, blomkål og brusselspirer, øger mængden af ​​glucosinalat i din krop. Glucosinolat er en organisk forbindelse, der øger fremstillingen af ​​enzymer i din lever, der igen understøtter fordøjelseshjælp og hjælper med at fjerne din krop af toksiner. Ligeledes aktiverer kål og kimchi to enzymer, der afgiver din lever.