Hvad kød kan du spise til en galdeblære kost?

Din galdeblære er et organ, der hviler under leveren. Galdblæren virker som en lagringsenhed til leveren, der opbevarer galle leveren producerer. Når din galdeblære frigiver gallen, bevæger den sig til tarmene, hvor gallen derefter fordøjer fedtstoffer. Hvis du oplever en tilstand, der påvirker din galdeblære – såsom gallesten eller galdeblære sygdom – din læge kan anbefale en fedtholdig diæt for at reducere de krav, der er pålagt din galdeblære.

Magert oksekød

Mager oksekød kan være en god kilde til kød i din kost, hvis du vælger omhyggeligt. Eksempler på magre stykker af kød omfatter de mærket mørbrad, flank og mørbrad. Ord som “valg” eller “vælg” kan tyde på, at kødet er en slankere snit. Trim altid synligt fedt af oksekød, når det er muligt. Vær også opmærksom på din portionsstørrelse, når du spiser. Begræns dit indtag til omkring 3 oz. Af magert kød, hvilket stort set svarer til et kortspil.

Fjerkræ

Skinless fjerkræ kan være et godt, fedtfrit valg, når du har problemer med galdeblæren. Skær synligt fedt fra kalkun eller kylling. Du kan dog koge kødet med huden stadig på den. Vær forsigtig, når du køber jordfjerkræ som kalkun burgere. Nogle jordfjerkræ kan have lige så meget fedt som rundkød, fordi producenten tilføjer mørkt kød og hud for at forbedre sin smag. Når det er muligt, køb brystkød eller lavt fedtet kylling og kalkun, som har tendens til at være sundere valg.

Seafood

Fisk og skaldyr kan være en god kilde til kød, der indeholder hjerte-sunde fedtstoffer. Eksempler på gode valg omfatter krabbe, hummer, jakobsmuslinger, rejer, muslinger, tun, sardiner og laks. Du kan spise de fleste fisk, men se efter de, der er dåse i vand. Bag eller broil fisken med citronsaft eller friske urter for at minimere tilsat fedt.

Kød at undgå

Når du har en galdeblære tilstand, er det vigtigt at undgå fedtfattige kød. Hvis du har for meget fedt i din kost, kan din galdeblære måske ikke frigive nok galde til at holde op. Resultatet kan være bivirkninger som kvalme, opkastning, diarré, forstoppelse, halsbrand og mavesmerter. Eksempler på fødevarer, der skal undgås, omfatter stegte kød, såsom stegt kylling. Rødkød for det meste bør undgås, medmindre de er meget magre nedskæringer. Oksekød mærket “prime” betyder typisk, at det har et højere fedtindhold. Marmorede kødskæringer bør også undgås, fordi det er svært at fjerne fedtet fra disse stykker af kød.