Farerne ved at blande vitamintilskud

Med fedmeepidemien der spredes over hele landet, har marketingfolk lært at drage fordel af Amerikas farefulde sundhedsstatus. Uanset om du tænder fjernsynet, bladder gennem et blad eller går gennem dit lokale indkøbscenter eller købmand, giver vitaminannonser et bredt udvalg af lokkende sundhedsanprisninger. Med så mange løfter, der hopper ud af vitaminetiketterne, kan du blive fristet til at inkludere flere vitaminer i din daglige kost. Men før man starter en suppleringsrutine, er det vigtigt at kende farerne ved at blande vitamintilskud.

Selvom vitaminer ofte er spionerede som sunde og gavnlige, kan det tage for mange faktisk at skade dit helbred. Faktisk offentliggjorde The Journal of the American Medical Association en artikel i 2007, hvori det hævdes, at visse kosttilskud faktisk kunne øge risikoen for døden, hvis de blev taget i høje doser. Selv om denne øgede risiko for død kun er forbundet med visse vitamintilskud, såsom vitamin A, kan der opstå mange forskellige negative symptomer ved overdosering af noget vitamin. Når du blander vitamintilskud, skal du omhyggeligt inspicere ingrediensetiketterne for at bestemme de nøjagtige mængder af hvert vitamin, du bruger. En overdosis af vitamin kan skade din krop alvorligt. For eksempel kan overdosis af vitamin B6 føre til permanent nerveskader, mens calcium overdosis kan forårsage depression og muskel træthed. Andre almindelige symptomer på overdosering af vitamin omfatter hovedpine, kvalme, opkastning, diarré, tab af appetit og træthed.

Når de tages i høje doser, kan vitaminer interagere med hinanden for at producere negative bivirkninger på kroppen. For eksempel kan høje doser af calcium forstyrre din krops evne til at absorbere jern. På den anden side kan høje doser af vitamin A hindre vitamin D’s evne til at fungere ordentligt inde i kroppen. Når effektiviteten af ​​D-vitamin er reduceret bliver dine knogler svage og mere modtagelige for brud. Inden du blander vitaminer, skal du tale med din læge eller apotek om potentielle interaktioner.

Som med alle medikamenter kan vitamintilskud forårsage visse bivirkninger. For eksempel er E-vitamin almindeligt taget for at reducere risikoen for et hjerteanfald, da vitaminet naturligt tynder blodet. Selvom denne bivirkning generelt er sikker, kan det blive farligt, hvis du blander dit vitamin E-tillæg med et andet vitamin, der forhindrer blodkoagulering. Hvis blodet bliver for tyndt og ikke kan størkne, øges risikoen for at udvikle et hæmoragisk slag betydeligt. Overhold nøje de forskellige bivirkninger, du kan forvente at støde på med dine vitamintilskud. Hvis to supplerer hævder at have samme virkning på kroppen, skal de som regel ikke blandes.

Inden du tager vitamintilskud, skal du kontakte din læge eller apoteket om de mulige farer ved at blande kosttilskud. Hvis du vælger at tage mere end et vitamintilskud, skal du omhyggeligt overvåge mængden af ​​hvert vitamin du indtager hver dag. Tag ikke kosttilskud med en ufuldstændig liste over ingredienser.

Overdosis

Interaktioner

Bivirkninger

anbefalinger