Piller for at øge appetitten

Din livsstil, visse medicin og sygdom kan squash din appetit, hvilket fører til mulig utilsigtet vægttab, der bringer dit helbred i fare. Hvis du er for tynd og har et kropsmasseindeks på under 18,5, kan dette kompromittere din immunitet, energi, hormonfunktion og knogleresundhed. Du ved at spise mere vil få dig tilbage til en sund vægt, men du føler dig fyldt efter kun et par bid. Tal med din læge om din mangel på appetit, og han kan ordinere en af ​​de godkendte medicinske piller til appetitstimulering. Du må kun ty til piller, når du har forsøgt livsstilsinterventioner for at stimulere din appetit og kun under vejledning fra din læge.

Foreskrevne appetitstimulerende midler

US Food and Drug Administration har officielt godkendt kun tre piller til anvendelse som appetitstimulerende middel. Megastrol er et kortikosteroid, der normalt foreskrives for mennesker i de senere stadier af kræftbehandling. Oxandrolon er et anabolsk steroid, som hjælper folk med at blive ved at gå efter vægt efter traume, kirurgi eller kronisk sygdom. Dronabinol er en version af Cannibis sativa L., eller marijuana, og produceres i et laboratorium. Røget Cannibas sativa fremmer øget trang til mad og øger nydelsen af ​​mad. Den appetitstimulerende pille har ingen af ​​de hallucinogene egenskaber eller andre stoffer, der findes i røget marihuana. Alle disse piller har potentielle negative bivirkninger, så diskutér med din læge, om nogen af ​​disse piller er passende til din situation.

Zinkterapi til din appetit

Zinkmangel kan kvæle din appetit og kan gøre mad til at virke uappetitlig. Tal med din læge, hvis du har mistanke om, at du får utilstrækkelige mængder af dette vigtige mineral. Zink findes i en række forskellige fødevarer såsom østers, rødt kød, ost, skaldyr, bælgfrugter, fuldkorn, tahini og solsikkefrø. En undersøgelse offentliggjort i et 2011-nummer af nyere patenter om fødevarer, ernæring og landbrug konstaterede, at zinktilskud øgede appetitten i zink-mangelfulde rotter, hvilket viste løfte om dets anvendelse hos mennesker. Mere forskning er nødvendig for at forstå, hvor godt det virker i mennesker.

Overvej dine nuværende lægemidler

I stedet for at tilføje en pille skal du tænke på de piller, du tager i øjeblikket, og hvordan de kan påvirke din appetit. Visse antibiotika kan forstyrre dine smagsløg og sænke fordøjelsen, så du ikke er sulten så ofte. Nogle gange finder kræftpatienter, at lægemidler til kemoterapi kan forårsage kvalme og tab af appetit. Hjertemedicin og diuretika kan også påvirke din appetit negativt. Tal med din læge om mulige alternativer til lægemidler, du tager i øjeblikket, aldrig stop med at tage en medicin uden en OK fra din læge.

Livsstilsjusteringer, der kan hjælpe en dårlig appetit

En stillesiddende livsstil kan forårsage en dårlig appetit, så stå op og bevæge mere, hvis det er muligt. En rask tur eller anden moderat intensiv kardiovaskulær aktivitet – selv i 20 minutter – kan hjælpe dig med at føle dig hungrig. Gør spisning af en begivenhed, som du nyder med familie og venner, snarere end en opgave, du gør alene. Eksperiment med nye smag – tilsæt krydderier, urter og citrus til mad for at gøre maden mere lækker. Bliv hydreret hele dagen, da dehydrering undertiden kan reducere din appetit. Hvis du stadig finder, at din appetit er fattig, skal du spise mindre portioner oftere. For eksempel opdele morgenmad i to eller tre måltider med mellemmåltider. Start med et æg og et stykke toast, en time eller to senere, spis en skål med frugt med yoghurt. Gør det samme med andre måltider, og tag en håndfuld nødder eller tørret frugt, hvis du har gået flere timer uden at spise.