Hvilke vitaminkombinationer kan være farlige?

Mens du tror, ​​at alle vitaminer er gode, kan nogle kombinationer producere uventede resultater. En del af årsagen ligger i, at du tager store mængder samtidigt. Nogle fødevarer kan indeholde de samme næringsstoffer, men sandsynligvis ikke i de samme koncentrationer som i vitaminer. Hertil kommer, at nogle vitamins kemiske natur også kan spille en rolle. Nogle vitaminer som vitamin A opbevares i kroppen, en faktor, som kan føre til giftige niveauer over tid. Muligheden for skadelige reaktioner eksisterer med ethvert stof, uanset de sundhedsmæssige fordele, det giver. Altid rådføre sig med din læge, inden du tager kosttilskud.

Vitamin B12 og Folinsyre

Vitamin B12 og folinsyre er to af de otte B-komplekse vitaminer. Begge støtter energiproduktion i kroppen. Vitamin B12 er afgørende for sund dannelse af røde blodlegemer. Folinsyre, der undertiden omtales som vitamin B9, er vigtig for aminosyre metabolisme. Aminosyrer er byggestenene for proteiner. Hvis du tager et tillæg højt i en af ​​disse vitaminer, kan du skjule symptomerne på en mangel i den anden, forklarer WholeHealthMD.com. Enten scenario kan føre til alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser, såsom anæmi.

Pantothensyre og Biotin

Pantothensyre og biotin er begge B-komplekse vitaminer også. Din krop kræver pantothensyre, vitamin B5, til syntese af fedtsyrer. Biotin, der undertiden omtales som vitamin B7, spiller en rolle i metaboliske reaktioner i kroppen. Hvis du tager store mængder pantothensyre, kan det medføre mangler i kroppens optagelse af biotin. De to næringsstoffer svarer til et kemisk perspektiv, hvilket skaber dette scenario. Mangler i biotin kan forårsage hårtab og neurologiske symptomer som depression og hallucinationer.

Vitamin A og Vitamin K

Både vitamin A og K er fedtopløselige kemikalier, der opbevares i kroppen. K-vitamin sikrer sund blodkoagulation. Vitamin A giver gavnlige effekter på sund vision og immunsystem funktion. Fordi din krop gemmer disse vitaminer, eksisterer risikoen for skadelige virkninger på grund af store mængder i kroppen. Vitamin A kan forstyrre den rolle, som vitamin K spiller også. Dette kan øge risikoen for blødning.

E-vitamin og vitamin K

E-vitamin hjælper kroppen med blodkoaguleringskontrol. Hvis du har vitamin K-mangel og tager store mængder E-vitamin, kan du øge risikoen for farlig blødning. En undersøgelse fra 2004 af Jean Mayer USA’s Department of Agriculture for Human Nutrition Research Center for Aging viste, at høje doser af E-vitamin øger risikoen for blødning på grund af deres negative virkninger på K-vitamin, herunder nedsættelse af blodpropper ved faldende niveauer af et protein, der kræves af Vitamin K. Disse resultater viser den menneskelige krops komplekse kemiske natur.