Hvid linje på næse hos børn

Mens alle børn får sniffles fra tid til anden, kan det være svært at afgøre, om årsagen til den løbende næse er bare kold eller en allergi. En indikation på, at dit barn kan have en allergi, er dannelsen en hvid linje over næsebroen. Denne linje er ofte et resultat af, at dit barn gentagne gange gnider næsen i et forsøg på at lindre nogle af det ubehag, der kommer med allergier i et bevægelse, der omtales som en allergisk salute.

Hvad forårsager en allergisk salute?

Børn med en løbende eller kløende næse kan gentagne gange tørre med en opadgående bevægelse af deres håndflade. Denne bevægelse kaldes en allergisk salute. Over tid skubbes op på næsens ende en vandret hvid linje på huden over næsebroen. Den medicinske betegnelse for denne hvide linje er en tværgående nasal krone.

Andre symptomer

Allergikrævende kan have forskellige andre symptomer bortset fra en prikkende, løbende eller kløende næse, der fører til den allergiske salut og den resulterende hvide linje. De kan også have kløende, løbende, røde øjne eller hoste. De kan også have mørke cirkler under øjnene kaldet allergiske shinere. Dette skyldes ikke søvnløshed, men blodpropper i de små blodårer, der ses gennem den tynde hud under øjnene.

Prognose

Hvis barnet stopper med at gnide sin næse kraftigt med den opadgående bevægelse, der gør den allergiske salute, skal udseendet af den hvide linje typisk blive bedre over tid. Men jo længere krøllet har været der, jo dybere kan det være, og jo længere tid det kan tage at gå væk. Hyppigheden af ​​barnets allergi symptomer kan også spille en rolle i, om den hvide linje forsvinder. Et barn, der har helårs allergier i modsætning til sæsonbestemte allergier, vil gøre meget mere næsegods.

Familial Transverse Nasal Groove

I sjældne tilfælde kan børn arve en krølle over deres næse gennem et gen, der går ned i deres familie. Dette kaldes en familiær tværgående næsegrave, og i modsætning til den tværgående nasale krølle, der skyldes at skubbe på næsen i en allergisk salute, forbliver denne rille synlig, selv når der trykkes nedad på næsespidsen.

Hvornår skal du se en læge

Som med andre sundhedsmæssige problemer, konsulter en læge, hvis du er i tvivl eller bekymring, eller hvis barnet har symptomer, der kan være forårsaget af en allergi. At få symptom kontrol for kløende eller løbende næse kan hjælpe med at holde dit barn fra at gnide hans eller hendes næse og skabe en crease over broen. Det er også vigtigt at identificere årsagen til allergien, så børn kan undgå udløsere, som forværrer allergi symptomer.