Vil hårdkogte æg hjælpe dig med at tabe sig?

Mens æg er tilbage på god-for-dig-listen, er de ikke et magisk vægttabsføde. Men som proteinrig billetpris kan de tilbyde nogle fordele, der kan hjælpe dig med at nå dine vægtmål når du er del af en sund og afbalanceret kost. Kontakt din læge for at diskutere, hvordan hårdkogte æg passer ind i din sundhed plan.

Hårdkogte æg er rige på protein og en god kilde til en række sundhedsfremmende næringsstoffer. Et stort hårdkogt æg har 78 kalorier, 6 gram protein og 5 gram totalt fedt. Det samme store æg opfylder også mere end 20 procent af den daglige værdi for selen. Æget er også en kilde til vitaminerne A og D, mange af B-vitaminerne, cholin, fosfor og zink. Æg øger også dit indtag af carotenoiderne lutein og zeaxanthin. Selvom forskningen er meget foreløbig, er et 2013-studie udgivet i Næringsstofrapporter et omvendt forhold mellem mængden af ​​disse carotenoider i kropsvæv og fedme.

Kogt æg kan være nyttigt for dig, når du forsøger at tabe sig på grund af deres højkvalitets proteinindhold. Æg bruges ofte som “guldstandarden”, når man bestemmer kvaliteten af ​​protein i fødevarer. En 2008 artikel offentliggjort i The American Journal of Clinical Nutrition bemærker, at øget proteinindtagelse på en kaloriebegrænset kost kan tilbyde en række fordele. Protein er mere tilfredsstillende end kulhydrater eller fedt, som kan hjælpe med sultekontrol på din kalorieindhold. At få flere kalorier fra protein kan også give dit stofskifte et løft, siger artiklens forfattere. Derudover kan proteinet i æggene gøre det lettere for dig at beholde din muskel, mens du taber fedtet.

Hårdkogte æg er højt i kolesterol, med 186 milligram i et stort æg, alt sammen fra æggeblommen. Kolesterol i mad har ikke så meget indflydelse på kolesterolet i din krop som tidligere, ifølge Harvard School of Public Health, og det er ok for sunde mennesker at regelmæssigt spise ægte æg. Men hvis du har en historie med højt kolesteroltal, hjertesygdom eller diabetes, skal du kontakte din læge, før du begynder at spise æg hver dag for vægttab. For dem med disse betingelser anbefales det generelt at begrænse dit indtag af æggeblommer til højst tre om ugen, siger HSPH.

Bekvemmeligheden og alsidigheden af ​​hårdkogte æg gør dem til en sund supplement til dit vægttab kost. De laver et godt proteinvalg ved morgenmad med fuld hvede toast og frugt, og æg gør også en bekvem og fyldig snack helst i løbet af dagen. Skær de kogte æg og brug dem til at top en blandet grøn salat eller bagt kartoffel til frokost. Hakkede hårdkogte æg tilføjer også tekstur til hjemmelavede kødboller.; Kogte æg, når de holdes i skallen, holdes friske i op til en uge i køleskabet. Spis skrællede æg samme dag.

Selvom hårdkogte æg tilbyder deres egne fordele ved at hjælpe dig med at tabe uønskede pund, hvis du spiser for mange samlede kalorier, vil du aflyse fordelene. Vægttab kræver, at du spiser færre kalorier end din kropsbehov. For at tabe 1 pund fedt om ugen skal du spise 500 kalorier mindre end dit normale indtag. For eksempel, hvis du normalt spiser 2500 kalorier om dagen, skal du begrænse dit daglige indtag til 2.000 kalorier, herunder de kalorier, der kommer fra æggene.

Hårdkogt æg godhed

Vægte med hårdkogte æg

Forholdsregler med hårdkogte æg

Tips og serverforslag

Et ord om kalorier