Hvilke bønner er gode for højt blodtryk?

Dit natrium-kaliumforhold påvirker direkte dit blodtryk direkte. Fordi de fleste fødevarer du spiser indeholder enten natrium eller kalium – eller begge dele – er dine valg af fødevarer afgørende for at kontrollere dine indtag af disse mineraler. Fødevareforarbejdning, madlavning og aromastoffer bestemmer også fødevarernes mineralværdier. Nogle højkaliumbønner kan for eksempel også indeholde både naturligt og tilsat natrium. National Institutes of Health rapporterer, at opnå den korrekte diæt natrium- og kaliumbalance er endnu vigtigere, hvis du har højt blodtryk eller hypertension.

Anbefalet Kalium og Natriumindtag

For at kalium har en gunstig blæseeffekt på natriuminduseret højt blodtryk, skal du have et forhold mellem to og en eller tre til et forhold mellem disse mineraler. US Department of Agriculture foreslår 4.700 mg kalium til alle voksne, 2.300 mg natrium til raske voksne og 1.500 mg natrium til hypertensive voksne. Spor dine indtag fra bønner og andre fødekilder via næringsdataene på fødevareetiketter.

Højkaliumbønner

Kogte tørre bønner, ærter og linser kan være god beskyttelse mod højt blodtryk på grund af deres store kaliumbidrag til din kost. Bælgplanter med de højeste mængder kalium pr. Kop omfatter hvide, Lima, pinto, nyrer og marinebønner samt split ærter, linser og sojabønner. Sortåede ærter og store nordlige, sorte og garbanzo bønner tilbyder signifikant kalium. Grønne og gule snapbønner har meget lavere kaliumindhold.

Natriumkilder

At holde kaliumrige bønner sunde for hypertensive tilstande hænger sammen med saltreduktion. Hermetiske bønner med tilsat salt leverer langt mere natrium end tørt, minimalt forarbejdede bønner. Sammenlign 660 mg natriumindholdet i dåse kidneybønner til 4 mg indholdet af nyrebønner kogte hjemme fra tørre kilder. Skyllende dåsebønner fjerner noget af natriumet fra salt. Når friske tørrede bønner ikke er tilgængelige, skal du vælge frosne bønner uden tilsat salt og dåse bønner med reduceret natrium for at mindske effekten på dit blodtryk.

Sundhedsbetydning

Dine valgmuligheder kan påvirke din levetid og livskvalitet. At opnå det rette natrium-kaliumforhold ved at spise de rigtige typer af bønner og andre grøntsager, såsom spinat og broccoli, kan hjælpe dig med at undgå nogle af de smertefulde og potentielt dødelige komplikationer forbundet med hypertension. Disse omfatter hjertesvigt, slagtilfælde, hjerteanfald og nyresygdom. Hjertesvigt kan permanent reducere din motion tolerance, mens nyresygdom kan føre til et behov for dialyse eller organtransplantationer.