Den bedste mad at spise, når du har en sinus infektion

Dine bihule er de små luftfyldte lommer placeret langs dine øjne, næse, kindben og pande. Mens bihuleinfektioner ofte skyldes forkølelse eller anden øvre luftvejsinfektion, kan de også udløses af allergier, næseproblemer eller sæsonmæssige ændringer. Betændelse er ansvarlig for det pres og smerten, du føler, når du har en sinus infektion – betændte bihule hindrer slim fra at dræne effektivt. At drikke rigeligt med væsker og spise en antiinflammatorisk kost kan hjælpe med at lindre symptomerne, når du genopretter.

De rigtige væsker

At få masser af væsker er en høj prioritet, når man beskæftiger sig med en sinus infektion. Bliver fuldt hydreret hjælper dine hvide blodlegemer med at arbejde mere effektivt, hvilket gør det muligt for dit immunsystem at bekæmpe infektion mere effektivt. Øget væskekonsumtion kan også hjælpe med at tynde din slim, så den kan strømme mere frit, da betændelsen sænker. Kvaliteten af ​​de fluider, du vælger, er lige så vigtig som mængden – sukkerrige drikkevarer, herunder appelsinsaft og andre naturlige frugtsafter, kan forstyrre hvide blodcellers evne til at dræbe bakterier. I stedet vælger du en klar bouillon, te eller almindeligt vand. Varme væsker kan være særligt hjælpsomme til at fremkalde slimflow.

Anti-inflammatorisk mad

Spise en anti-inflammatorisk kost – centreret om kostfiber, sunde fedtstoffer, vitaminer, mineraler og antioxidanter – anses generelt for at være et af de bedste forsvar mod infektion i første omgang. Når du har en sinus infektion, kan du vælge fødevarer, der er stærkt antiinflammatoriske, kan reducere sinusbetændelse, hvilket er det første skridt mod relief. Laks, tun, sild, sardiner og andre fede fisk er fremragende kilder til omega-3 fedtsyrer, der er kendt for deres signifikante antiinflammatoriske virkninger. Carotenoiderne og flavonoiderne i bær, kirsebær, rødbeder, gulerødder, tomater, broccoli, mørke bladgrønne og andre farverige frugter og grøntsager har også vist sig at reducere inflammation.

Antibakterielle fødevarer

Antibakterielle fødevarer kan hjælpe din krop med at bekæmpe infektion. Hvidløg, der længe har været brugt som medicinsk mad, er meget værdsat for dets antioxidante og antiinflammatoriske virkninger. Det er også værdsat for dets antibakterielle egenskaber, som generelt henføres til allicin, den forbindelse, der giver råt hvidløg sin puls. Madlavning hvidløg kan deaktivere denne forbindelse, men Linus Pauling Institute bemærker, at nogle forskere foreslår at lade hakket hvidløg hvile i 10 minutter før madlavning med det. Ginger er en anden anti-inflammatorisk, antibakteriel mad, ligesom løg og kalk. Ifølge “Encyclopedia of Healing Foods” er limejuice vist at både beskytte mod bakteriel infektion og øge immunsystemets respons.

Andre overvejelser

Behandling af en sinus infektion betyder at reducere betændelse og lindre symptomer, ifølge University of Maryland Medical Center. Selv om dette typisk involverer nasalpræparater med receptstyrke, antihistaminer, decongestanter eller endog antibiotika, kan dine kostvalg påvirke dit opsving. Ved at blive hydreret og spise en fødevarebaseret kost er kun halvdelen af ​​ligningen, men øget dit forbrug af væsker og antiinflammatoriske fødevarer er langt mere effektivt, hvis du også undgår sukker, usunde fedtstoffer og andre højtforarbejdede fødevarer Der fremmer betændelse og hæmmer immunsystemfunktionen.