Hvad er fordelene ved at spise vandmelon for at tabe mavefedt?

Når du forsøger at miste tommer rundt om livet, kan madvarer med lavt kalorieindhold, der fylder dig, som vandmelon, hjælpe med dit vægttab. Sommertiden er en forfriskende godbid, der hjælper med at tilfredsstille din søde tand, samtidig med at du får nogle vigtige vitaminer og antioxidanter. Selv om forskning om vandmelonens direkte virkninger på at miste maven er mangel på, gør frugten en sund tilsætning til en vægttabsplan.

Ernæringsfordele ved vandmelon

Ud over at være natriumfri og fedtfri er vandmelon lavere i kulhydrater end nogle andre frugter. Med ca. 12 gram pr. Kop tærte frugter har melon mindre end halvdelen af ​​kulhydraterne af en kop druer eller bananskiver, hvilket er nyttigt for dem, der følger en lavcarbonhydraterplan for at tabe sig. Vandmelon indeholder betydelige mængder af en Få mikronæringsstoffer, herunder vitaminerne A og C og kalium. En 1-cup serverer dig 17 procent af A-vitaminets daglige værdi (DV), hvilket er vigtigt for øjenhygiejne og immunfunktion. Du får også 21 procent af DV for vitamin C, hvilket er en antioxidant der spiller En rolle i sårheling og hjælper enzymer med at gøre deres job. Der er en lille smule kalium – 5 procent af DV – i vandmelon også. Mineralet hjælper nerver og muskler til at virke ordentligt og er afgørende for at opretholde væskebalancen i kroppen.

Spiser vandmelon for at tabe mavefedt

Ud over sine ernæringsmæssige fordele er vandmelon en væskebladet mad, der kan hjælpe dig med at få nok vand – et vigtigt næringsstof – i din kost. Frugten er 91 procent vand, hvilket betyder, at hver kop frugt du spiser giver næsten en kop væske. Det høje væskenindhold gør vandmelon til en lav-energi-tæt føde. Fødevarer med lavt energidensitet er perfekte til at hjælpe dig med at miste mavefedt, fordi de giver færre kalorier i et større volumen mad, hvilket hjælper dig med at føle dig mere tilfreds, så du spiser mindre. På kun 46 kalorier pr. Kop tærte frugter har vandmelon mindre end halvdelen af ​​kalorierne af lignende portioner af mange andre frugter. Til sammenligning har en kop frøfrie druer 104 kalorier, og en kop bananskiver har 134. Selvom de fleste frugter og grøntsager er lavere energidensitetsfødevarer, reducerer vandmelon til selv lidt højere energi valg dine kalorieindtag og hjælper Med vægttab. For eksempel sparer vandmelon i stedet for en banan tre gange om ugen 13.728 kalorier om året, hvilket betyder at tabe næsten fire pounds af vægt i den tid.

Andre sunde stoffer i vandmelon

Du har sikkert hørt om lykopen, en carotenoid fundet i tomater. Vandmelonkød er også lycopenrig. Faktisk indeholder 1 kop krydret vandmelon mere end dobbelt så meget lycopen som en medium rå tomat. Undersøgelser tyder på, at lycopen kan beskytte mod hjerteproblemer, diabetes, visse former for kræft og en øjenforstyrrelse kaldet makuladegeneration. Lycopen er også en antioxidant, hvilket betyder, at det kan hjælpe med at beskytte kroppen mod frie radikaler, som er skadelige molekyler, der bidrager til betændelse og sygdom. Vandmelonskindet, som ofte kastes i skraldet, kan også have sundhedsmæssige fordele. Det indeholder en ikke-essentiel aminosyre kaldet citrullin, som kan hjælpe blodkarene til at slappe af og sænke blodtrykket. En undersøgelse offentliggjort i The American Journal of Hypertension i 2012 viste, at citrullin kan medvirke til at reducere blodtrykket hos mennesker med mild hypertension. Mere forskning er nødvendig for at vide, om blot at spise vandmelonskind har samme virkning som vandmelonekstraktet eller citrullintilskuddet, der anvendes i de fleste undersøgelser til dato.

Forebyggelse af maveproblemer

Fordi det er en kalorimat, er det fristende at spise vandmelon i store mængder, når du ser på din vægt, men afhængigt af din fordøjelseshygiejne, kan du være nødt til at være forsigtig. Vandmelon indeholder en betydelig mængde af visse kulhydrater, der kan forårsage tarm ubehag hos nogle mennesker, især dem med irritabelt tarmsyndrom. Kolhydraterne – specielt polyoler, fructaner og frie fructose – kan gærre i tarmen og forårsage ubehagelige symptomer som gas, oppustethed og diarré. Så hvis du har en følsom tarmkanal og vil undgå vandmelonens afføringsvirkning, start med et par kuber ad gangen og arbejd op til den almindelige serveringsstørrelse på 1 kop til din vægttabsplan.

Valg, opbevaring og servering af vandmelon

Til den friskeste frugt skal du vælge en vandmelon, der føles tung og har en gul plet på den ene side, hvor den rørte jorden. Opbevar hele din vandmelon på bordpladen. Vask ydersiden for at fjerne bakterier, før du skærer det, køles derefter den friske frugt og bruger den inden for fem dage. Brug et af flere måder at arbejde vandmelon på i en mavefedtfrit, nærende måltidsplan. Garnér salat greens med vandmelon kuber, et par valnødder og smuldret bleu ost, eller lav en melon medley ved at blande bid-størrelse stykker af vandmelon, cantaloupe og honningdauge. Til en diætvenlig dessert børste vandmelon-trekanter med en smule olivenolie og grill på hver side og dyser derefter let med honning inden servering. Vride vandmelon stykker i en blender for at lave en kalorieindhold, forfriskende juice, som du kan drikke lige eller stamme først for at fjerne pulpen.