Socialisering og teknologi til børn

Med den stigende brug af teknologi og sociale medier har socialisering for børn gennemgået store ændringer i de sidste 20 år. I stedet for kun at møde venner personligt, taler i hjemmetelefonen og passerer notater i studiehalen, har nutidige unge flere medier til at kommunikere og opbygge sociale færdigheder. Mens den voksende brug af social teknologi helt sikkert har sin værdi, bør forældrene være opmærksomme på de negative aspekter og sikkerhedsspørgsmål.

Social udvikling

Fra det første moderbarn binder sig til en førskolebarns første ægte venner og ud over det tumultmæssige pre-teen og teenår, er et barns sociale udvikling en vigtig del af opbygningen af ​​relationer og interagerer med verden omkring hende. I småbarnsårene vil børnene lege sammen med andre børn, begynde at få en følelse af identitet i alderen 3 og begynde at interagere med jævnaldrende, ifølge American Academy of Pediatrics Healthy Children’s hjemmeside. Når din lille flytter ind i klasseskolefasen, vil hun fremme sine venskaber, navigere mere komplekse sociale forhold som konflikter og gruppedynamik og udvikle en grundlæggende forståelse for, hvordan man skal forholde sig til voksne gennem passende brug af kommunikation. Under ungdommen vil dit barn flytte ind i et meget mere modent niveau af social udvikling, som handler uafhængigt og begynder romantiske partnerskaber.

Positive Social Media

Den voksende betydning og udbredelse af sociale medier i børn og teenagers liv foranledede, at American Academy of Pediatrics udsteder en klinisk rapport i 2011 med titlen “Sociale mediernes indvirkning på børn, unge og familier”. Ifølge rapporten kan sociale medier rent faktisk gavne børn i form af socialiseringsprocesser gennem muligheder for kommunikation og forbindelse til jævnaldrende. Andre positive anvendelser til teknologi i forbindelse med social udvikling omfatter brugen af ​​disse medier til gruppeprojekter, sammenkobling med andre børn til hjemmearbejde og læringshjælp, møde nye venner med fælles interesser og hjælpe barnet med at udvide sig til det større samfund.

Cyberbulling og online sikkerhed

Selvom teknologien helt sikkert har positive anvendelser, når det kommer til børns socialisering, skal forældrene gøre sig bekendt med negativerne, før de giver deres børn mulighed for at gå online. Ifølge børneudviklingseksperterne på Kids Health er cyberbullying et stort problem for børn online og omfatter brug af teknologi til at true, forlege eller chikanere andre mennesker. Derudover kan børn muligvis ikke have den sociale forståelse endnu at se online rovdyr eller afværge peer-tryk for at engagere sig i usikre internetadfærd som f.eks. At sende eller acceptere fotos og tale med fremmede.

Mobiltelefoner

Bare fordi dit barn ikke er foran hendes laptop betyder det ikke, at hun ikke bruger teknologi til sociale formål. Ifølge American Academy of Pediatrics 75 procent af teenagere egne mobiltelefoner. Hvis du ikke hører dit barn at tale med sin BFF, tror du ikke, at hun er helt usocial. Over halvdelen af ​​amerikanske teenagere bruger deres telefoner til tekstning og en fjerdedel bruger dem til sociale medier. Den voksende brug af cellulær teknologi af børn gør det meget lettere for børn og teenagere at kommunikere med venner, engagere sig i sociale interaktioner og opbygge deres personlige interaktionsfærdigheder.