Hvad er lungens strukturer?

Dine lunger er et livsholdende vidunder, der effektivt forbinder menneskekroppen med det nødvendige ilt for at fungere. Af alle dine indre organer er lungerne de eneste til at udholde regelmæssig udsættelse for det yderste miljø, hvor sunde voksne tegner sig i omkring 3.000 gallon luft dagligt, ifølge U.S. Environmental Protection Agency. Fra denne inhalerede luft smider lungerne ilt og leverer det til blodbanen for distribution til kroppens organer og væv. Gasformigt affald i form af kuldioxid opsamles fra væv og udåndes. Denne åndedrætsproces er en holdindsats mellem lungens varierede strukturer.

Anatomisk tale

Lungerne er placeret inde i brystet, en på hver side. Hver lunge er opdelt i sektioner kaldet lobes. Din højre lunge har tre lopper, og venstre har kun to for at give plads til hjertet.

Luftfart

Åndedrætssystemet, hvor lungerne danner fundamentet, består af et indviklet netværk af rør. Når luft kommer ind i lungerne ved hjælp af mund eller næse, opvarmes det i halsen, inden du rejser ned i luftrøret eller luftrøret. I bunden af ​​luftrøret deles luften mellem to passager – højre og venstre hovedbronkus – som hver fører ind i en lunge.

Strenge strukturer

De vigtigste bronkier går ind i lungerne og successivt gren i tusindvis af mindre veje kaldet bronchioler. I slutningen af ​​bronchiolerne er luftfyldte strukturer kaldet alveoler. Antallet af disse svampede sacs er legion, du har omkring 300 millioner i hver af dine lunger, nok til at dække en hel tennisbane, siger det amerikanske thoraciske samfund. Inde i alveolerne sker en vigtig gasudveksling, da ilt passerer gennem deres filmige vægge i små blodkar kaldet kapillærer. Disse minutstrukturer overfører ilt til lungeåre, som derefter bærer det iltede blod til hjertet.

Den Delikate Side

Lungernes strukturer er effektive, men sarte, når de udsættes for irritationer eller infektion, afslører de deres sårbarhed. Rygning, smog og eksponering for meldug og allergener kan forøge og indsnævre bronkialrør. Lungebetændelse, influenza og kræft kan forstyrre åndedrætsprocessen og udvikle sig til det punkt, at livslængden og livskvaliteten bliver mindre. Din familie læge eller en lunge specialist kan give passende behandling og vejledning for at hjælpe med at holde dine lungestrukturer sunde og holde dig vejret nemt.