Zoloft & vægtforøgelse eller tab

Zoloft, generisk kendt som sertralin, tilhører en kategori af antidepressiva, der er kendt som selektive serotoninåbagehæmmere eller SSRI’er. Læger ordinerer Zoloft til behandling af depressive lidelser, angst og andre psykiske lidelser. Som andre SSRI’er kan Zoloft medføre ændringer i vægten hos nogle mennesker. At vide, at denne komplikation kan opstå, kan hjælpe dig med at foretage nødvendige livsstilsjusteringer for at forhindre det eller håndtere det effektivt, hvis du oplever en eller anden.

Forekomst

Vægttab er en almindelig bivirkning ved Zoloft, der påvirker børn og unge oftere end voksne, som har brug for tæt overvågning, når de tager dette lægemiddel. Ifølge eMedTV oplevede 7 procent af børnene, der tog Zoloft, vægttab på mere end 7 procent af deres kropsvægt. Ca. 2 procent af de unge tabte mere end 7 procent. De fleste voksne mister kun et pund af to. Hvis du taber store mængder af vægt og ikke behøver at miste det, kan du måske stoppe med at tage medicinen. Omkring 1 procent går i vægt, når du tager Zoloft. Det er uklart, om medicinen selv eller en kombination af livsstilændringer, underliggende forhold og andre faktorer skyldes vægtøgning hos patienter, der tager Zoloft.

Tegn og symptomer

Vægttab er ofte forud for tab af appetit, kvalme ved spisning og uinteresseret i madlavning og forbrug. Reduceret kaloriindtag og lejlighedsvis en stigning i fysisk aktivitet på grund af nedsatte depressive symptomer er normalt de primære årsager til vægttab hos patienter, der tager Zoloft. Øget appetit, binge-spisning, madbehov og bekymring med mad er ofte forbundet med vægtøgning hos mennesker, der tager Zoloft. Dårlig kostvalg, såsom at spise fødevarer højt i mættet fedt og sukkerarter, er en vigtig årsag til vægtforøgelse for mange mennesker.

Komplikationer

Vægtændringer på 5 til 10 pounds vil næppe medføre alvorlige helbredsproblemer hos de fleste mennesker. Imidlertid kan hurtig vægtforøgelse eller tab have sundhedsmæssige konsekvenser. Undervægtige mennesker er mere tilbøjelige til at lide af nedsat immunitet, lave energiniveauer og ernæringsmæssige mangler, de britiske nationale sundhedsvæsener advarer. Undervægtige kvinder kan have uregelmæssige menstruationscykler og nedsat fertilitet. Overvægtsproblemer og fedme er endemiske i USA. National Heart Lung and Blood Institute siger, at overvægtige mennesker har en øget risiko for hjertesygdomme, type II diabetes, søvnapnø og flere typer kræft.

Forebyggelse / Solution

Den bedste måde at forhindre overdreven vægtforøgelse eller vægttab på, når du tager Zoloft, er at holde sig til en sund kost og motion regelmæssigt. Friske frugter og grøntsager, fuldkorn, magert kød og fedtfattige mejeriprodukter er gode valgmuligheder for en sund kost. Styrketræning øvelser kan hjælpe med at opbygge muskelmasse i undervægtige patienter, mens regelmæssig aerob motion som løb eller cykling kan hjælpe med at forbrænde kalorier hos dem, der er overvægtige.

Overvejelser

Ikke alle patienter, der tager Zoloft, oplever vægttab eller andre bivirkninger. Vægtforøgelse og tab er generelt mest udtalte i begyndelsen af ​​behandlingen og afviger ofte efter nogle få måneder. Hvis ændringer i vægten er vedholdende eller alvorlige, kan din læge justere dosen af ​​medicin eller ordinere andre behandlinger.