Zink til appetitkontrol

Du har brug for zink i din kost til dannelse af DNA, helbredende sår og dannelse af proteiner. Zink kan også have en effekt på appetitten, men det kan være mere sandsynligt at øge appetitten end at mindske den.

Zink og appetit tab

Et af symptomerne på en zinkmangel er et tab af appetit. Ikke at få nok zink kan også forstyrre din lugtfølelse og smag og føre til anoreksi og vægttab. At få mere zink gennem kost eller kosttilskud for at bringe zinkniveauet tilbage til normal kan rette op på denne situation.

Zink som appetitstimulerende middel

Mennesker med visse sundhedsmæssige forhold har undertiden lave appetitbeder, hvilket fører dem til ikke at spise nok. Dette kan omfatte op til 70 procent af personer med nyreproblemer, der behandles med dialyse. En undersøgelse offentliggjort i “Dialyse & Transplantation” i december 2010 viste, at personer i dialyse, der fik zinktilskud hver dag i 60 dage, havde forbedret appetit og mindre kvalme, mens de i kontrolgruppen havde øget symptomer.

Zink og vægttab

Selv om zink kan øge din appetit, er der også nogle begrænsede tegn på, at det kan hjælpe med vægttab. En undersøgelse offentliggjort i “Advanced Pharmaceutical Bulletin” i 2013 viste, at overvægtige mennesker, der fik et zinktilskud i 30 dage, oplevede fald i både kropsvægt og kropsmasseindeks. Undersøgelsens forfattere bemærker, at denne vægtreduktion kan skyldes zinkvirkende på lignende måder til insulin og zinks virkninger på produktionen af ​​leptin, et hormon, der spiller en rolle i reguleringen af ​​sult.

At få den rigtige mængde

Mænd og gravide har brug for mindst 11 mg zink om dagen, og kvinder har brug for mindst 8 milligram om dagen for at undgå manglende zink. Voksne bør ikke forbruge mere end 40 milligram om dagen, da det kan medføre toksicitetssymptomer, herunder tab af appetit, kvalme, diarré, opkastning, mavesmerter, nedsat immunfunktion og kobbermangel. Gode ​​madkilder til zink omfatter østers, oksekød, krabbe, beriget korn, hummer, bønner, nødder og mejeriprodukter.