Vitaminer at undgå før operationen

Din krop bruger 13 vitaminer — A, C, D, E, K og B-vitaminerne — at holde sig sunde. En afbalanceret kost vil levere de fleste af disse, og din krop fremstiller de andre. Mange mennesker tager også dagligt flere vitaminer eller specifikke vitamintilskud. Hvis du planlægger at få kirurgi, skal du fortælle din kirurg om noget kosttilskud, du tager, herunder vitaminer, fordi nogle af dem kan påvirke din puls eller blodtryk eller forårsage øget blødning. Det kan være nødvendigt at holde op med at tage sådanne tilskud så meget som to eller tre uger før operationen.

E-vitamin, som findes i vegetabilske olier, korn, kød, fjerkræ, æg, frugt og grøntsager, har vist sig at have antioxidantegenskaber, hvilket betyder, at det kan hjælpe med at fjerne frie radikaler, biproduktene fra celleproduktion, fra din krop. Af denne grund tager nogle mennesker E-vitamin-tilskud. E-vitamin kan dog forsinke blodpropper, hvilket kan forårsage kirurgiske komplikationer, især hvis du også tager anti-koaguleringsmidler som warfarin, også kendt som Coumadin.

C-vitamin er en anden antioxidant. Det findes i mange frugter og grøntsager, især citrusfrugter. Din krop bruger C-vitamin til at opbygge og reparere hud-, knogler- og bindevævsceller. C-vitamin er et godt eksempel på hvorfor du skal tale med din læge om kosttilskud før operationen. Mens undersøgelser støtter brugen af ​​C-vitamin sammen med hjerteoperationer, kan det samme supplement ikke være kompatibelt med vægttabsoperationer, såsom gastrisk bypass, ifølge en artikel i “Cleveland Clinic Journal of Medicine”. Dette skyldes, at det kan bidrage til udviklingen af ​​nyresten efter operationen.

Udover vitaminer kan flere urte kosttilskud komplicere en operation, ifølge Cleveland Clinic. Disse omfatter echinacea, ephedra, hvidløg, ginkgo, ginseng, kava, St. John’s wort og valerian. De kan påvirke blødning, blodsukker og bedøvelse eller andre lægemidler, der anvendes under operationen, hvilket potentielt kan føre til hjerteanfald eller slagtilfælde.

Vitamin B-12 er nødvendig til dannelse af røde blodlegemer, neurologisk funktion og DNA-syntese. Det kan findes i fisk, kød, fjerkræ, æg og mejeriprodukter. Mennesker, der har visse typer gastrointestinale operationer, kan være mangelfulde i vitamin B-12 på grund af sværhedsgraden ved at absorbere det, så de kan få brug for et B-12 supplement både før og efter operationen. Absorptionsproblemer efter gastrisk bypass-kirurgi kan også føre til D-vitaminmangel, så et tilskud kan anbefales. Vitamin K, som findes i grønne grøntsager, broccoli og spire, fremmer hudhelbredelse, så det anbefales ofte til brug efter kirurgi. Det påvirker dog blodpropper, så kontakt din læge om mængden af ​​K-vitamin, du har brug for, hvis du tager Coumadin.

E-vitamin

C-vitamin

Andre kosttilskud, der skal undgås med kirurgi

Kirurgi og andre vitaminer