Skønhed fordelene ved ananas

Med sin karakteristiske stikkende hud, sprouty grønne blade og sødt gult kød er ananas et symbol på gæstfrihed samt en velsmagende godbid. Ligesom mange frugter og grøntsager kan det være lige så nærende på kroppen som i kroppen. At spise mineralrig ananaspulp, at drikke saften og anvende begge dele på kroppen har flere skønhedsfordele.

Klarere kompleksion

Det høje vitamin C og bromelainindhold i ananasjuice gør det til en effektiv acnebehandling. Bromelain er et enzym, der blødgør huden og har været brugt i hundreder af år i Sydamerika og Sydamerika for at bekæmpe betændelse og hævelse. Drikke ananasjuice hjælper kroppen med at syntetisere kollagen, hvilket hjælper huden med at holde sig fast og fleksibel, mens C-vitamin og aminosyrer hjælper med reparation af celler og væv. For en dobbelt dosis hudpleje skal du skære en ananas i halv og afkøle en halv. Skru frugten ud af den anden halvdel, sy den, drik saften og smid forsigtigt indersiden af ​​ananashuden på dit ansigt og undgå øjenområdet. Skyl dit ansigt grundigt med lunkent vand efter et par minutter. Gentag to eller tre dage senere med den anden ananashalvdel.

Krops- og fødderfordele

De samme næringsstoffer, der gør ananas god til ansigtet, gør det også gavnligt for resten af ​​huden. Til en forsigtigt eksfolierende kropspolishal skal du skræl en frisk ananas og skære kødet i fire kiler. Når du bruser, gnid kilerne over hele kroppen, efterfulgt af en rensende sæbe og en grundig skylning. En ananas fod behandling kan hjælpe slough væk flaky og calloused hud, forlader fødderne glattere og lysere. Start med en halv kop hakket ananas, så hak og bland i halv skrællet citron, halvt ubehandlet æble, fjerdedel skrællet grapefrugt, en teskefuld salt og to teskefulde anisekstrakt. Gnid blandingen over dine fødder og læg ekstra vægt på hæle, da huden der har tendens til at hærde let. Sæt dine fødder i plast eller binde plastikposer over dem. Efter 20 eller 30 minutter skal du fjerne og skylle. Salt- og frugt-enzymerne hjælper med at eksfoliere og blødgøre huden, mens anisen – et lakridsekstrakt – lindrer, bekæmper hævelse og indeholder naturlige helbredende midler.

Sunde negle

Skøre og tørre negle kan signalere mangel på vitamin A, mens sprukne og splitte negle kan tyde på din krops mangel på B-vitaminer. Ananasfrugt og saft er gode kilder til begge, en anden grund til at forbruge dem og anvende dem lokalt. Hænderne tørre let ud, fordi de bruges så meget, hvilket gør neglens neglebånd mere tilbøjelige til at blive dehydreret. Tørrede neglebånd forårsager stygge negle senge, der også er mere modtagelige for revner og infektionsfremkaldende bakterier og svampe. En naturlig blødgøringsbehandling til dine cuticles er en blanding af to spiseskefulde ananasjuice og en æggeblomme, der tæller tørringseffekten af ​​enzymet bromelain i ananas. Påfør blandingen på dine cuticles og lad den sidde i ca. fem minutter. Brug en bomuldspindel til at skubbe dine bløde kniplinger tilbage til deres negle senge, skyll derefter fingrene af med varmt vand og følg med håndcreme. Denne behandling er lige så gavnlig for tånegle som fingernegle.

Tips og advarsler

Generelt frugter og grøntsager, der nærer huden også indirekte fremme negle og hår sundhed, og ananas er ingen undtagelse. Når du anvender ananas i en maske eller et andet ansigtsprodukt, undgå øjenkontakt, da irritation kan forekomme. Gravide kvinder med svangerskabsdiabetes bør begrænse deres indtagelse af ananas og dets juice. Drikke juice fra en umodne ananas kan forårsage diarré. I stedet for kommercielle ananasjuice skal du vælge frisk ekstraheret juice, fordi den bevarer flere af frugternes næringsstoffer, og varme, der anvendes i kommerciel behandling, kan ødelægge bromelain. For mere af ananas værdifulde fiberindhold, spis frugt snarere end bare at drikke saften.