Hvad skal jeg gøre for at beskytte min nyfødte, når jeg er syg?

Uden et fuldt udviklet immunsystem løber din nyfødte risikoen for at fange uanset fejl, der i øjeblikket er til skade for dig. Selv om der spredes en sygdom til dit barn, er det sandsynligt under tætte møder som fodring, badning eller bare at rocke din lille, du kan reducere risikoen ved at tage et par grundlæggende trin.

Anmode om bistand

Mange almindelige smitsomme sygdomme, såsom influenza og forkølelse, er luftbårne og kan nemt overføres til andre, der kommer i nærheden af ​​alle smittede. Selvfølgelig er få forhold så tæt eller intime som mellem forældre og nyfødte barn. Den bedste eneste måde at forhindre din baby på at blive syg er at minimere kontakten. Bed en ven eller et familiemedlem om at pleje barnet i et par dage. Hvis du ammer, kan du pumpe din modermælk og bede din ven eller familiemedlem om at fodre din nyfødte.

Fortsæt amning

Hvis du ammer dit nyfødte, skal du forsyne din nyfødte med modermælk, selvom du er syg. Regeringens hjemmeside Kvinders sundhed rapporterer, at de fleste almindelige sygdomme ikke kan overføres via modermælk, og at modermælk indeholder antistoffer, der rent faktisk kan hjælpe med at forhindre din nyfødte i at indgå i din sygdom. Amning er kun modløs, hvis du har ubehandlet tuberkulose, human T-celle lymfotrovirus, HIV / AIDS, undergår kemoterapi eller tager antiretrovirale lægemidler.

Undgå luftbåren transmission

Hvis du ikke kan finde nogen til at hjælpe dig med at tage vare på din nyfødte, skal du gøre dit bedste for at forhindre luftbåren transmission af din sygdom. Prøv ikke at trække vejret ind i dit barns ansigt og om muligt forlade rummet, hvis du skal hoste eller nyser. Ifølge Centers for Disease Control er en anden forebyggelsesmulighed at bære en ansigtsmaske, mens du er syg. Placering af et tæppe mellem dig og din nyfødte, mens du ammer, kan også bidrage til at minimere risikoen for luftbåren transmission.

Øv dig sunde vaner

Øvelse af generelle sunde vaner omkring din nyfødte vil minimere risikoen for infektion. Sørg for, at du får så meget hvile som muligt og drik masser af væsker, idet du tager vare på dig selv vil forkorte varigheden af ​​din sygdom, hvilket begrænser mængden af ​​tid, som din baby er udsat for. Vær desuden sikker på at vaske dine hænder med sæbe og varmt vand ofte, især før du behandler din baby. Vask dine hænder efter at have rørt dine øjne, næse eller mund.