Hvad er sundhedsfordelene ved kronisk te?

Mens du måske kender artiskokker som en globulær delikatesse med flere overlappende blade, er denne del faktisk blomsten af ​​planten. De længere, serrated, “sande” blade fundet langs plantens stamme tørres for at gøre kronisk te. Artiskokte har en græsagtig, vegetarisk smag og kan hjælpe med at sænke kolesterol og blodtryksniveauer. I almindelighed kræver sundhedsfordelene ved kronisk tes yderligere langvarig, menneskelig undersøgelse.

Mulig indvirkning på blodtryk

I en undersøgelse, der blev offentliggjort i “Journal of Dietary Supplements” i 2009, blev patienter med svagt forhøjede blodtryksniveauer fodret med et flydende artiskokblad-ekstrakt. Forskerne, der gennemførte undersøgelsen, fandt ud af, at efter 12 uger havde de, der fik kronisk bladtilskud, enten 50 eller 100 mg artiskokbladjuice, lavere blodtryksniveauer, uanset mængden af ​​koncentrat, de modtog. Forskere konkluderede, at kronisk blade kan hjælpe med at sænke blodtryksniveauet hos dem med mild hypertension. Hvis du kun drikker væsken fra kronisk te, kan du dog ikke have samme grad af fordele som set i undersøgelsen. For at sikre de fulde fordele, forbrug mudderne – teen “blade” – så godt.

Antioxidant Fordele for kolesterol

I 2010 offentliggjorde tidsskriftet “Phytotherapy Research” en undersøgelse af kronisk blærekstrakts virkning på blodkolesterolniveauer. Artiskokblad er rig på antioxidanter, som opløses i te. Antioxidanter kan beskytte din krop mod skade fra frie radikaler og miljøgiftstoffer. I løbet af en måned fandt forskerne, at antioxidanterne i kronisk kalkblade førte til mindre oxidativ stress hos de dyreforsøg, der modtog tilskuddet. De, der modtog tilskuddet, havde også lavere samlede blodkolesterolniveauer. Fordi undersøgelsen bruger et ekstrakt, kan niveauet af antioxidanter, der findes i te, ikke være det samme som i undersøgelsen, så de generelle virkninger kan være forskellige.

Antioxidanter mod kræft

Artiskokblad er fyldt med polyphenoler, en type antioxidant, der opløses i vand. Toksiner og frie radikaler kan potentielt bidrage til hjertesygdomme og kræft, og antioxidanter kan også bidrage til at forsinke virkningerne af disse sygdomme. En 2012-udgivelse af “Journal of Cellular Physiology” viste, at kronisk kronisk ekstrakt, når det blev introduceret til brystkræftceller, reducerede levedygtigheden og væksten af ​​kræftceller. Tilsætning af kronisk kronisk ekstrakt direkte til cellerne udløste også kræftcelledød, hvilket potentielt indikerer, at polyphenolerne i artiskokker har kraftige anti-cancer egenskaber.

Making Artiskokte

Du kan købe artiskokbladte i etniske og sundhedsfødevarebutikker, hvor teen ofte sælges i poser. Brug en taske til hver 8 ounces kogende vand. Med løse blade te, brug 1 1/2 teskefulde for hver 8 ounces. Fordi kronhjerteblødte te har en naturlig bitterhed, tilføjer nogle honning eller andet sukker til at sød teen er almindelig. Du kan også blande bladene med løs bladgrøn te for at bremse smagen. Iced artiskokte er almindelig i sydøstasiatiske kostvaner, især i vietnamesisk kultur, hvor teen til tider er tilberedt med andre urter, sødet og derefter serveret kølet.