Hvad er fordelene ved hampfrø?

Du har hørt buzz om hampfrø, men du er ikke sikker på, at du vil tilføje det til din kost på grund af tilfældige stofforsøg på arbejdspladsen. Nå, du kan sætte dine bekymringer i ro. Mens det kan se ud som marihuana, er hampplanten faktisk en anden art for cannabis og indeholder meget lidt af den aktive ingrediens, THC- eller delta-9-tetrahydrocannabinol – der giver marihuana sit ry. Og hampfrøene, der er fyldt med sunde fedtstoffer, proteiner og essentielle næringsstoffer, tilbyder en række fordele og giver en sund tilsætning til din kost.

God til dit hjerte og sind

Hvis du leder efter en vegetarisk kilde til omega-3 fedtsyrer, gør hampfrø et godt valg. Omega-3 fedtsyrer er essentielle fedtstoffer, der hjælper med at reducere inflammation, og at få mere i din kost kan reducere risikoen for hjertesygdomme. De kan også hjælpe med at sænke kolesterol og blodtryk. Omega-3 fedtsyrer findes i koncentrerede mængder i hjernen, og kan spille en vigtig rolle ved at hjælpe hukommelse og kognition. Så start dagen med et lille hjerte og sind boost ved at tilføje hampfrø til dit varme korn eller yoghurt.

Protein Power

Hampefrø indeholder alle de essentielle aminosyrer, hvilket gør det til en komplet kilde til protein ligesom kylling, fisk eller oksekød. Tilsætning af tre spiseskefulde hampfrø til en salat eller smoothie tilføjer 10 gram protein af høj kvalitet. Mens protein ikke mangler i den amerikanske kost, anbefaler Dietrich Guidelines for Americans 2010, at der er flere proteinkilder, der ikke er kød, og hampfrø er et sundt valg.

Mineraltale

Hampfrø er også en rig kilde til en række vigtige mineraler, herunder magnesium, fosfor, jern og zink. Tre spiseskefulde møder 50 procent af den daglige værdi for magnesium og fosfor, 25 procent af den daglige værdi for zink og 15 procent for jern. At opfylde dine daglige behov for magnesium og fosfor er vigtigt for knoglernes sundhed. Jern er nødvendigt for at levere ilt i hele kroppen, og zink understøtter immunhelsen.

Bedre Bowels

Fiber er et næringsstof, mange amerikanere får ikke nok af i deres kost i henhold til diætretningslinjerne. Kvinder har brug for 25 gram fiber om dagen og mænd 38 gram. Hele hampfrø består af 10 til 15 procent fiber, eller ca. 1 gram pr. 3 spsk. Fiber i fødevarer som hampfrø forbedrer tarmfunktionen ved at hjælpe med at forhindre forstoppelse. Fiberen øger også følelser af fylde, så du spiser mindre.

Et ord om kalorier

Mens hampfrø tilbyder en række ernæringsmæssige fordele, er de en koncentreret kilde til kalorier, med 170 kalorier pr. 3 spiseskefulde servering. For at hjælpe med at kontrollere kalorier foreslår diætretningslinjerne for amerikanere, 2010, når der indgår fødevarer som hampfrø i din kost for at begrænse din del og bruge dem i stedet for andre kilder til protein som kød eller kylling.