Hvad at spise ugen før en fitness konkurrence

Din kost i ugen før din konditions konkurrence kan gøre eller ødelægge din succes. Du skal nøje overvåge dit kulhydrat og vandindtag for at sikre, at du kommer i magert og stramt, ikke oppustet eller fladt. Det er vigtigt at forbruge de korrekte niveauer af kulhydrater og vand, så der er ingen overraskelser på konkurrencedagen.

Fem til tre dage ud af din konkurrence begynder kulhydratudtømning. Dette beløb vil variere fra person til person, men faldende carbindtag til mellem 50 og 100 gram pr. Dag er standard for fitnesskonkurrenter i løbet af denne tid. Nogle mennesker vil få færre daglige carbs, mens træning udføres, og nogle vil have brug for et lidt reduceret niveau af carbs for at sikre, at de ikke spilder over.

I løbet af din carb udtømningsfase, forbruge 5-7 små måltider dagligt og drik mindst 3 liter vand om dagen. Protein skal indtages med hvert måltid, fra kilder som æggehvide, valleprotein, fisk eller kyllingebryst. De fleste af dine carbs kommer fra grøntsager som grønne bønner eller asparges, men du kan inkludere stivelsesholdige carbs om morgenen eller omkring din træning.

Fra to dage før konkurrencen begynder du at lægge kulstofbelastning. På disse dage bør dit daglige proteinindtag falde til ca. 50 gram, og dit carbindtag bør stige til 200 gram, ifølge Debbie Kruck, forfatter af “The Figure Book”. Du bør begynde at reducere vandindtag dagen før tävlingen, kun nipper til når tørst.

På dagen for konkurrencen, kun nippe vand hele dagen. Om morgenen inden dommen forbruges små mængder havregryn, frugt og yams. Stick med at spise rent. Nogle mennesker spiser uønsket dag i konkurrencen, og dette kan have negative virkninger på dit udseende og på din mave. Efter forudgående forbruge nogle proteiner og stivelsesholdige carbs.

Carbohydrat Depletion

Fødevarekilder under udslæt

Carbo Loading

Konkurrencedag