Gær, gluten og mælkefrit diæt

Din kost kan spille en vigtig rolle i dit generelle helbred, især hvis du lider af fødevareallergi eller visse medicinske tilstande, der kan påvirke dit fordøjelseskanalen. Gluten-, gær- og mælkefri diæt giver alle specifikke resultater designet til at behandle forskellige sundhedsforstyrrelser. Efter en kost, der begrænser visse stoffer, kan det hjælpe med at forbedre din tilstand og minimere fordøjelsessystemet.

Glutenfri diæt

Hovedformålet med en glutenfri diæt er at behandle en tilstand kendt som cøliaki. Denne sygdom forårsager irritation og betændelse i tyndtarmen. Gluten er en type protein, der findes naturligt i fødevarer, der indeholder kornprodukter, såsom byg, rug og hvede. Denne kost kræver at undgå indlysende kilder til gluten, herunder graham mel, matzo måltid, semolina og bulgur. Mindre indlysende kilder til gluten omfatter mange sorter af øl, slik, kager, kiks, korn, forarbejdet frokostkød, salatdressing, sojasovs og supper. Indkøbsprodukter, der angiver, at de er glutenfrie, hjælper dig med at undgå disse mindre indlysende kilder til gluten. Majsmel, ris, tapioka og polenta er kornprodukter, der ikke indeholder gluten og er egnede ingredienser til at omfatte i en glutenfri diæt.

Gærfri kost

Et sundt fordøjelsessystem indeholder en balance mellem gær og bakterier. Candida albicans er en type gær, der lever i fugtige områder af din krop, såsom din tarm, hudfold og vagina. Tager antibiotika kan reducere de bakterier, der holder gærvækst i kontrol, hvilket fører til en overflod af candida. En gærfri kost eliminerer visse fødevarer, såsom øl og ost, samtidig med at der øges indtaget af fødevarer, som kan reducere gær, såsom hvidløg og barbær. Tager probiotika, såsom acidophilus og bifidus, kan hjælpe med at holde gærvæksten inden for sunde grænser, ifølge New York University Langone Medical Center.

Dairyfri diæt

Selvom de fleste mennesker kan spise mejeriprodukter uden nogen negative virkninger, kræver mennesker med laktoseintolerance ofte en mælkefri eller lactosefri diæt. Lactose er et naturligt sukker i mælk, smør, fløde, yoghurt og ost. Andre produkter, der kan indeholde laktose, omfatter visse bagværk, salatdressinger, margariner og forkortelser. Eliminering af lactose fra din kost kan hjælpe med at reducere ubehagelige symptomer, såsom diarré, kramper og gas. Lactosefri mejeriprodukter er egnede til konsum.

Forholdsregler

Undgå at foretage større ændringer i din kost uden først at konsultere din læge, især hvis du har en kronisk sygdom eller en medicinsk tilstand. Når du fjerner visse fødevaresubstanser, gør du sunde substitutioner for at sikre, at du bruger tilstrækkelige mængder vigtige næringsstoffer. Langvarige og tilbagevendende fordøjelsesforstyrrelser kan signalere tilstedeværelsen af ​​en underliggende sygdomstilstand, som kræver medicinsk behandling.