Rå spinat og fordøjelse

Med sin delikate smag er spinat en næringsrig grøntsag, som du kan tilføje til en række retter. Inkluder fuldt modne blade eller de mere ømme blade af baby spinat i sandwicher, lasagne, pizza og salater. Mens rå spinat indeholder en forholdsmæssigt stor mængde kostfiber, er det ikke typisk svært at fordøje.

Fordele ved lutein

Spinat indeholder lutein, en carotenoid, der hjælper med synet sundhed og fungerer som en naturlig antioxidant for at beskytte din krop mod toksiner og frie radikaler. Lutein absorberes af din tarm og nedbrydes af din krop under fordøjelsesprocessen. Et 2008-udgave af “Ernæringsforskning” viste, at tilgængeligheden af ​​lutein var størst i rå spinat. Mens dåse spinat havde det højeste luteinindhold, blev den tilgængelige mængde signifikant reduceret efter opvarmning.

Kostfibre

Som en bladgrøn er rå spinat højt i cellulose, en type uopløselig kostfiber. Cellulose findes i plantens cellevægge, hvor den giver den nødvendige stivhed til struktur og er især høj i grønne grønne planter. Mens en 2-kops servering spinat kun har 1,3 gram fiber, en forholdsvis lille mængde, er hovedparten uopløselig. Det betyder, at det ikke nedbrydes af dit fordøjelsessystem og passerer gennem din tarm hele. Uopløselig fiber kan føre til gas og oppustethed, hvis du ikke er vant til at forbruge regelmæssige mængder kostfiber. Det anbefalede indtag er 20 til 35 gram pr. Dag, selvom de fleste amerikanere ikke opfylder dette beløb.

Ulempen af ​​oxalsyre

Spinat indeholder oxalsyre, hvilket kan være irriterende for din tarm. Hvis du regelmæssigt oplever irritation efter at have spist spinat, kan det skyldes oxalsyreindholdet. Hvis dette er tilfældet, vælg baby spinat i stedet for regelmæssig spinat, da bladene indeholder mindre oxalsyre. Oxalsyre kan også forstyrre absorptionen af ​​visse mineraler, såsom calcium, i din kost. At arbejde for en sund kost og grundig tygning eller blanding af rå spinat vil reducere irritationen du oplever fra oxalsyre.

Betjeningsvejledning

Hvis du har problemer med at fordøje rå spinat, damp det let for at bevare så mange varmefølsomme og vandopløselige vitaminer som muligt, samtidig med at det lettere at fordøje. Let madlavning grøntsager blødgør kostfiber, hvilket gør det lettere for din krop at behandle. Let dampende spinat kan også sænke oxalniveauet.