Hvor i kroppen taber man først først?

Hvor en kvindes vægttab først bliver mærkbar, afhænger virkelig af hendes gener. Mange kvinder hænger på vægten i hofter og lår, mens andre er mere tilbøjelige til at have en større midsektion. Vægttab påvirker alles fysiske udseende lidt anderledes, men selv små tab på 5 til 10 procent kan forbedre dit helbred, hvis du er overvægtig eller overvægtig. Centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse konstaterer, at denne lille mængde tab kan føre til forbedringer i blodtryk, blodkolesterol og blodsukker – uanset hvor du taber det.

Seneste vægtforøgelse er tabt først

Vægttab forekommer først i det område, hvor du sidst har fået det. For eksempel, hvis dine bryster er forstørret og bliver tungere, vil du sandsynligvis mærke dette område skrumpe i de første uger af at tabe sig. Hvis din mave udvider let, når du får pund, så vil dette område sandsynligvis tynde ud først, når du laver en samordnet indsats for at reducere din madindtagelse og øve mere. Som du taber, slipper du også på en måde, der er proportional Til din kropstype. Hvis du har en pæreformet ramme, vil du beholde den generelle bygning, bare i mindre størrelse. Vægttab gør også ikke fedtceller forsvinde, det skrumper bare de enkelte celler, ifølge Susan Fried, direktør for Boston Obesity and Nutrition Research Center ved Boston University School of Medicine. Du kan måske finde disse fedtceller krymper i dine bryster eller mave først, men de har altid evnen til at genudvide, hvis du øger dit kalorieindtag og vokser.

Kvinder holder på hip vægt

Kvinder har en tendens til at have mere generøse hofter, skinker og lår end mænd, som hjælper med at støtte graviditet og fødsel. Disse områder indeholder også et større antal fedtceller, hvor hver celle er større end i mange andre områder af kroppen, forklarer Patrick J. Bird, dekan for College of Health og Human Performance ved University of Florida i et 2006-problem Af “Scientific American.” Fedt ophobes på disse områder i teenageårene, da hormonniveauerne ændres, og i alderen 25 har kvinder med sund vægt ca. dobbelt så stor kropsfedt hos mænd. Hofter og skinker er også det område, hvor det normalt er hårdest for kvinder at tabe sig, og de kan forblive stædigt på plads, da antallet på skalaen falder. Det kan skyldes, at andre områder, såsom ansigt, mave, kalve og arme, spiller en mindre vigtig rolle i fertil fødsel, og disse områder slår først ned.

Spot-træning virker ikke

Hvis du vil have en perfekt skulptureret bag- eller vaskebræt mave, kan du måske arbejde uendeligt i et forsøg på at opnå det. Mens øvelser til bestemte dele af din krop kan skære muskler i disse områder, kan de ikke reducere fedt i regionen. Et 2013-studie, der blev offentliggjort i Journal of Strength and Conditioning Research, havde deltagere regelmæssigt og gentagne gange i 12 uger deres benmuskler med benpresser. På trods af den målrettede øvelse tabte de kun fedtmasse i overkroppen og ikke i de udøvede ben. Det amerikanske råd om motion viser, at spot-træning ikke alene undlader at opnå målrettet vægttab, men forsømmer også at styrke hele kroppen Og begrænser mængden af ​​dannet muskelmasse. Lean muskelmasse er værdifuld, fordi den øger dit stofskifte og fører til et sundere overordnet udseende. Det er bedst at følge et træningsregime der styrker hele din krop.

Brug effektive vægttabstrategier

Fremskynde vægttab ved at trimme dit kalorieindtag og øge fysisk aktivitet. Dette skaber et kalorieunderskud, der giver et tab på 1 pund, når det når 3.500. Et sundt underskud er 500 til 1.000 kalorier om dagen for at give 1 til 2 pounds af tabt vægt pr. Uge. Undgå crash diets og fokus på at forbruge beskedne portioner af kvalitetsfødevarer som magre proteiner, friske grøntsager og frugter, fuldkorn og fedtfattig mejeri for at se resultater. For at opnå de bedste resultater, sæt sunde mål, der omfatter at forbedre din energi og reducere risikoen for at udvikle kronisk sygdom, idet du fokuserer mindre på at tabe sig fra bestemte områder. Diskuter dine vægtmål med din læge eller en diætist, der bedst kan hjælpe dig med at udvikle en sund kostplan.