Den korrekte kropsholdning

Mens mange tror, ​​at kropsholdning kun er defineret af ryggenes position, ifølge Cleveland Clinic, omfatter korrekt krop hele kroppen. Det er vigtigt at opretholde korrekt kropsholdning, når du står, sidder og ligger ned for at placere mindste vægt på led og ledbånd.

Betydning

Korrekt ryg-, ben-, skulder- og knæposition er afgørende for at forhindre belastninger og tryk på led og muskler, der yder støtte under vægtbærende aktiviteter og generel bevægelse. Ifølge Cleveland Clinic er lår- og benbenet beskyttet med korrekt knæplacering. Gigt, træthed og skader kan reduceres eller elimineres med korrekt knæjustering.

Funktioner

Når du sidder, skal dine knæ bøjes i en ret vinkel, lidt højere end hofterne. Dine ankler skal være lidt frem for knæene. Ifølge Cleveland Clinic placerer benene et skadeligt pres på ryggen og benene og bør undgås. Kropsvægten skal fordeles lige på begge sider, og dine fødder skal være fladt på gulvet. Knæ bør også være lidt højere end dine hofter ved kørsel.

effekter

Knæets kropsholdning er særlig vigtigt, når man bukker og løfter tunge genstande. Virkningerne af dårlig knæplacering ved løft kan være alvorlige og kan forårsage tilbageskridt og spinal tryk. Ryggen skal forblive lige med knæ og hofter bøjet for at afhente objekter fra en position, der er lavere end din talje. Hold fødder og knæ spredt i mindst skulderbredde fra hinanden for at opretholde balancen og undgå at låse knæene. Når du løfter genstande fra et bord i taljenhøjde, bøj ​​knæene lidt for at tage tryk på ryggen.

Stilling til liggende

Den naturlige krumning af rygsøjlen bør opretholdes, når den ligger ned. For at holde korrekt kropsholdning, når du sover eller ligger ned, bør du bøje dine knæ lidt, hvis du er på din side. Træk ikke dine knæ op til brystet for at undgå belastning. Knæ bør være lidt forhøjet med en pude under dem, hvis du ligger på ryggen, ifølge Cleveland Clinic. Sving begge knæ over til siden af ​​sengen og skub op med dine arme, når de stiger.

Forebyggelse / Solution

Postural vaner kan være svært at ændre. Ifølge den amerikanske Kiropraktikforening kan langsigtede praksis med at stå, sidde og ligge forkert, korrigeres med tid og årvågenhed. Vær opmærksom på, hvor dine knæ og skuldre er placeret, er afgørende for at udvikle god kropsholdning. Hold dine knæ lidt bøjede hele tiden, uanset hvilken potion du er i, og resten af ​​din krop vil mere naturligt bevæge sig i korrekt justering. Øvelser med henblik på at styrke hofter, balder og benmuskler kan også bidrage til at opretholde korrekt knæestilling.