Valle, kreatin og glutamin

Valleeprotein, kreatin og glutamin er stoffer, der findes i naturen, og som også findes i tillægsform. Whey protein er et hurtigtabsorberende protein supplement, der indeholder den højeste biologiske værdi (BV) af ethvert protein, hvilket betyder, at din krop udnytter det bedre end andre proteiner. Kreatin findes naturligt i fødevarer, som kød og fisk og skaldyr, og er ansvarlig for at give energi til muskelvæv. Glutamin er en aminosyre produceret af din krop. Inden du tager nogen af ​​disse kosttilskud, skal du kontakte din læge for at være sikker på, at det er rigtigt for dig.

Valleprotein

Whey er et protein, der findes i mælk. Der er tre hovedtyper af valle supplerer, herunder koncentrater (WPC), isolater (WPI) og hydrolysater. Hydrolyserer absorberes lettere end de andre typer, så denne type anvendes i modermælkserstatninger og præmietilskud. WPI’er indeholder 90 vægtprocent eller mere protein efter vægt, ifølge University of Illinois McKinley Health Center. WPC indeholder mindre end 90 vægtprocent protein, så disse sorter indeholder lidt mere fedt og lactose end de andre typer. Hver type understøtter muskelvækst, fedt tab og immunsystem funktion.

Kreatin

Kreatin opbevares i muskelvæv som phosphocreatin. Det er en økologisk syre, der er involveret i at give dine muskler energi under kraftfulde aktiviteter, såsom løftning af vægte eller sprint. Et stof kaldet ATP er ansvarlig for den korte udbrud af energi, som dine muskler bruger under en kraftig løft eller kraftig bevægelse. Denne energikilde varer et par sekunder, hvorfor det er svært at lave et tungt sæt vægtløft i mere end 30 til 60 sekunder ad gangen. Kreatin lagret i dine muskler syntetiserer for at producere mere ATP når det er nødvendigt. Dette giver mulighed for et øget antal gentagelser og sætter i vægtrummet.

glutamin

Ifølge University of Maryland Medical Center (UMMC) er glutamin den mest rigelige aminosyre i din krop. Kroppen laver sin egen glutamin, men atleter kan drage fordel af yderligere glutamin. Glutamin er involveret i opretholdelse af ordentlig immunsystemfunktion og muskel sundhed. Det kan hjælpe i muskelgendannelsesprocessen, hvilket svarer til virkningerne af valleprotein.

Sikkerhed

Glutamintilskud er sikre at forbruge i doser på op til 1.500 mg pr. Dag, ifølge UMMC. En undtagelse fra denne regel er for mennesker, der lider af nyre / leversygdom eller Reye syndrom. En undersøgelse fra 2001 offentliggjort i “International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism” viste, at valleprotein taget med kreatin gav bedre resultater sammenlignet med at tage valleprotein alene. Whey og kreatin tilsammen fører til større stigninger i magert muskelmasse og bænkpress i seks uger testperioden. Inden du prøver et af disse tilskud, skal du kontakte din læge for at planlægge din doseringsplan for hvert supplement korrekt.