Tand smerte og kvalme

Når dine tænder allerede er ondt, bidrager en voldsom mave kun til din angst. Begge symptomer kan dog angive tilstedeværelsen af ​​en medicinsk tilstand, som en læge skal behandle. At vide, hvordan dine symptomer indbyrdes kan hjælpe dig med at få den behandling, du har brug for.

Årsager

En af de mest almindelige årsager til tandpine og kvalme er en tandinfektion eller abscess, ifølge MayoClinic.com. Dette sker, når bakterier indføres i tanden. Dette kan opstå, når din tand bliver revnet eller afskåret eller når et hulrum skrider frem uden behandling. En abscesset tand forårsager ofte generelle følelser af ubehag, og smerten kan være så signifikant, at det får dig til at opleve en voldsom mave, ifølge MedlinePlus.

Henvist smerte

Nogle gange kan du opleve tandpine, der faktisk angiver tilstedeværelsen af ​​en anden tilstand helt, ifølge MedlinePlus. Denne tilstand er kendt som refereret eller udstrålende smerte. For eksempel kan du opleve smerter i dine tænder og føle dig kvalme, men du oplever et hjerteanfald, ifølge Dr. Carl Herrera, der skriver på Senior Magazines hjemmeside.

Din læge besøg

Ved din læge besøg være forberedt på at besvare spørgsmål i forbindelse med disse og andre symptomer. Din læge vil spørge dig om dit nuværende niveau af smerte og hvor længe du har haft smerten. Din læge kan også spørge under hvilke omstændigheder smerten forværres, f.eks. Efter at have drukket noget, spiser noget krydret eller når det berøres, ifølge MedlinePlus. At være parat til at besvare disse spørgsmål forud for tiden giver dig mulighed for at give din læge de mest præcise svar, der kan føre til en ordentlig diagnose.

Behandling

Behandling af tandpine afhænger ofte af hvor alvorlig infektionen er, ifølge MayoClinic.com. I nogle tilfælde er antibiotika alt, hvad der er nødvendigt for at dræbe bakterier. Dette bør hjælpe din smerte til at aftage, men antibiotika kan også forårsage forstyrret mave. Hvis abscessen er mere alvorlig, kan det være nødvendigt at trække den ekstraherede tand eller udføre en rodkanal for at fjerne abscess og bakterier for at lindre smerte og kvalme.

Advarsel

Ubehandlet tandpine, især når årsagen er en tandabces, kan tillade infektionen at sprede sig, ifølge MayoClinic.com. Infektionen kan spredes til din kæbe, hjerte og nakke. I svære tilfælde kan dette infektionsniveau forårsage sepsis, en tilstand, der får kroppens organer til at lukke ned. Oplever kvalme ud over tand smerte kan være et tegn på, at din abscess er mere alvorlig. Søg omgående behandling.