Stående skulder presse med håndvægte

Du kan måske synes at være den eneste måde at udføre dumbbell skulderpresser i en siddestilling, men du kan også udføre dem i stående stilling. En fordel ved den stående version er at du involverer flere kerne muskler for at opretholde din balance og kontrollere vægten. Ved hjælp af håndvægte øges dit bevægelsesområde og tvinger hver arm til at arbejde uafhængigt. Med nogle få subtile ændringer i teknik kan du gøre øvelsen mere udfordrende.

Den stående skulderpress med håndvægtsøvelse kan gøres ensidigt, hvilket betyder en arm ad gangen eller bilateralt, hvilket betyder begge arme sammen. Håndvægterne starter på skulderplan med dine palmer vendt fremad. Tryk en arm eller begge håndvægte overhead, bringe vægten sammen indtil de næsten rører overhead. Hvis du gør enarmsversionen, kan du skifte arme eller gøre alle gentagelser til en arm og derefter skifte sider.

Shoulder press øvelser målrette deltoid eller skulder muskler, især den forreste eller forreste deltoid og lateral eller side deltoid. I modsætning til andre almindelige skulderøvelser, som sidehævninger og forhøjelser, er skulderpressetræning en sammensat bevægelse, som virker mere end en muskelgruppe. Dine triceps, fælder og øvre bryst er også involveret i den stående skulderpressøvelse. Fordi du står, arbejder dine kerne muskler også for at stabilisere din kuffert, mens du trykker på vægtens overhead.

Dumbbells udvider bevægelsesområdet for skulderpressen. En barbell låser dig i et greb, så dine hænder ikke kan komme sammen øverst på bevægelsen. Håndvægte tvinger også hver arm til at arbejde uafhængigt. De fleste løftere har en dominerende side, som ofte overkompenserer for den svagere side, når man arbejder begge arme sammen. Dette kan medføre, at den svage side konstant trækker i styrke, da den ikke klarer sin del af arbejdet. Brug af håndvægte tvinger den svagere arm til at trykke hele vægten.

Håndvægte giver dig mulighed for at ændre dit greb og tilføje vendinger til skulderpressen øvelsen. Du kan gøre den stående skulder håndvægt presse med enten et omvendt greb, hvor dine håndflader står over for dig, eller et neutralt greb, hvor dine håndflader står over for hinanden. Du kan også tilføje vendinger til bevægelsen. Start med dine palmer vendt fremad og vrid derefter håndvægterne, når du trykker op, så dine palmer står over for hinanden øverst på bevægelsen. Selv om disse er små ændringer, tilføjer de udfordring og variation i din rutine og giver øvelsen en ny følelse.

Udførelse

Fungere

Fordele

Variationer