Smerter i midten af ​​brystet efter at have spist

Du er lige færdig med at spise dit yndlingsmåltid, og du udvikler stærk smerte i brystet. Det kan føles som om du har et hjerteanfald, men det er sandsynligvis resultatet af en fordøjelseskondition. Brystsmerter, der udvikler sig midt i brystet efter at have spist, er mest sandsynligt forbundet med galdeblære sygdom, gastroøsofageal reflukssygdom eller et sår. Din tilstand skal evalueres af din læge for at bestemme årsagen til din smerte. Forsøg ikke at behandle dine symptomer ved brug af over-the-counter medicin, medmindre det er instrueret af en læge.

Galdeblære sygdom

Gallbladder sygdom opstår, når der er komplikationer med din galdeblære. Fælles komplikationer omfatter inflammation og dannelse af gallesten. Galdeblæren er en sac, der er placeret i din lever og gemmer ekstra galde, hvis du indtager en stor mængde fedt. Galde hjælper fordøjelsessystemet nedbryde fedt, så det kan absorberes i kroppen. Hvis smerten i midten af ​​brystet udvikler sig efter at have spist fed mad, kan du have galdeblære sygdom. Andre symptomer kan omfatte smerter i højre side af din mave, tab af appetit, kvalme og opkastning, ifølge University of Maryland Medical Center.

Gastroøsofageal reflukssygdom

Mere almindeligt kendt som GERD er gastroøsofageal reflukssygdom en fordøjelsessygdom, der forårsager kronisk halsbrand. Lejlighedsvis ubehag eller en brændende fornemmelse er almindelig efter at have spist fedtede fødevarer eller fødevarer, der er stærke i krydderier eller efter overmåling. Hvis du bemærker at du udvikler halsbrand efter hvert måltid, kan du have GERD. Hvis du oplever halsbrand mere end to gange om en uge, kan din læge køre test for at diagnosticere din tilstand. GERD behandles almindeligvis ved at gøre livsstilsændringer i din kost, øge væskeindtaget og undgå krydret og surt mad.

Mavesår

Sår der udvikler sig i spiserøret eller maven kan forårsage smerte i midten af ​​brystet, mens du spiser eller kort tid derefter. Et sår er et åbent sår, der dannes i formen af ​​din fordøjelseskanal, typisk fra en bakteriel infektion, noterer FamilyDoctor.org. Beskyttelsesbeklædningen i dit fordøjelsessystem eroderer og udsætter det bløde væv nedenunder. Mens man spiser, kan fødevaren forværre og irritere sårene og øge smerten. Sår kan behandles med triple terapi, som er en kombination af to antibiotika og bismuth subsalicylat.

Gas overvejelse

Gas smerter kan også forårsage smerte at udvikle sig midt i brystet efter at have spist. Gas udvikler sig, når ufordøjede kulhydrater kommer ind i tyktarmen. Fordi kulhydraterne er ufordøjelige, gærer de og frigiver forskellige gasser, som kan opbygges i dit fordøjelsessystem, hvilket fører til smerte.