Senebetændelse i overarmen

Dine sener er stærke fibre, der fastgør dine muskler til dine knogler. Tendonitis opstår, når en af ​​din krops mange sener bliver betændt. Tilstanden er generelt forårsaget af overanvendelse, og det sker normalt i en skulder, albue, hånd, håndled, hofte, knæ eller hæl, fordi disse er de mest almindeligt anvendte dele af din krop. Kontakt din læge, hvis du har mistanke om, at du har senititis, og inden du laver nye øvelser, der påvirker din skadede sene.

Tendinitis er almindelig i skulderleddet, hvor senen lægger toppen af ​​bicep-musklen i din arm til knoglerne i din skulder, ifølge American Academy of Orthopedic Surgeons. Tegn på, at du har senititis på dette område er smerte i din skulder, som udstråler din arm og bliver værre, når du flytter den. Du kan også føle eller høre en knusning eller slibning, når du flytter skulderleddet. Hvile og anvende is til det berørte område, blide stræknings- og styringsøvelser kan hjælpe med at lindre symptomerne og genoprette bevægelsesområdet i din skulder. I mere alvorlige tilfælde kan kirurgi være nødvendig.

Den mest almindelige årsag til senititis i skulderen og den resulterende smerte ned i din arm er generel slid på sener på grund af gentagne og langsigtede brug, siger det amerikanske akademi for ortopædkirurger. Aktiviteter, der mest sandsynligt vil medføre denne tilstand, er dem, der kræver, at du ofte hæver dine arme i overheadpositionen, idet du lægger pres på skulderled og sener, såsom svømning, tennis eller baseball.

Prøv en stoløvelse, der tilbydes af Joint Pain Solutions, til at hjælpe med at håndtere din tendinitis. Kom i position ved at sidde på kanten af ​​en stabil stol med dine håndflader på kanten af ​​sædet og fingrene hængt over forsiden. Hold dine arme lige, skub din vægt frem af stolen, så du er fuldt understøttet af dine arme. Løft din krop lidt ved at bruge styrken i dine skuldre og sænk den derefter tilbage til startniveauet. Denne bevægelse skal være meget lille og bør ikke forårsage smerter. Målet er at lave tre sæt 10 gentagelser. Stop straks, hvis du føler smerter.

Start med at stå lige op og bringe din skadede arm over din krop lige under skulderhøjde. Hold din arm og fingre lige og din tommelfinger peger op mod loftet. Brug din anden hånd til at trække din udstrakte arm rundt midt i underarmen og trække armen tættere på din krop og øge strækningen bag på skulderen. Hold denne position i op til 15 sekunder. Slap af og gentag strækningen tre gange. Igen, stop straks, hvis du føler nogen smerte.

Symptomer og behandling

Årsager

Styrke øvelsen

Stretching Exercise