Gummiagtige ben efter træning

Dine ben er kraftige kropsdele, der understøtter bevægelser af alle slags, herunder motion som at køre og ride på din cykel. Når du udøver dig mere end normalt, kan dine ben føles gummiagtige, når du er færdig med din træning. Gummiben er almindelige og signalerer normalt ikke et problem. Hvil, næring og ordentlig hydrering kan ofte eliminere den gummiløse følelse og genoprette normal bevægelse.

Intensitet

Når du træner hårdere eller længere, end du er vant til, skal dine muskler tilpasse sig intensitetsforøgelsen. Udøvelse forårsager mindre skade på dine muskler, hvilket opfordrer dem til at øge i både størrelse og styrke, som de helbreder, John Ivy noter i sin bog, “Performance Zone.” Hvis du beskadiger dine muskler mere omfattende end normal aktivitet, kan dine ben føles gummiagtige, når du først afslutter din træning. Gummiben er mere tilbøjelige til at forekomme, når du øger intensiteten eller varigheden af ​​din træning. Det kan også ske, hvis du gør aktiviteter, der primært kræver brug af dine ben, såsom at køre eller ride på din cykel.

Ernæring

En intens træning kan forårsage gummiagtige ben, hvis du ikke genfylder de næringsstoffer du taber under fysisk aktivitet. Når du træner, mister din krop næringsstoffer som kalium og natrium. Disse mangler kan føre til en gummiagtig følelse i dine ben, fordi din krop afhænger af visse næringsstoffer for energi og styrke. Dehydrering kan også føre til gummiagtige ben, fordi dine muskler har brug for tilstrækkelige mængder væsker til at virke ordentligt. Hvis du ikke fylder dine væsker under træning, kan musklerne i dine ben føle sig svage og rystende, når du afslutter din træningssession.

anbefalinger

Hvis du oplever gummiagtige ben, hvile for at hjælpe musklerne til at komme sig. En af de bedste måder at undgå gummiagtige ben efter din træning er at drikke rigeligt med vand. Når du lægger masser af væsker i din krop, har dine benmuskler de næringsstoffer og væsker, de har brug for til at fungere ordentligt. Vand erstatter også væskerne tabt, når du sveder. Øg intensiteten af ​​din træning regime kun gradvist. Hvis du ønsker at øge længden af ​​din træning eller tilføje en ny øvelse til din træningsplan, tag den langsomt. Tilføj en eller to gentagelser ad gangen eller øg din tid med fem minutter at starte. Tilføj langsomt flere gentagelser og tid. Dette vil bidrage til at forhindre gummierede ben ved at konditionere din krop for at være mere aktiv.

Overvejelser

Tal altid med din læge, før du starter et nyt træningsprogram eller øger intensiteten af ​​dit nuværende træningsprogram. Hvis du fortsætter med at have gummiagtige ben efter din træning, skal du tale med din læge om alternative årsager til dine symptomer. Hvis du ikke spiser et afbalanceret måltid inden du træner, kan du have hypoglykæmi, som er karakteriseret ved svage muskler, svimmelhed og træthed. En alvorlig skade kan også forårsage gummiagtige ben, og du må muligvis begrænse din fysiske aktivitet, indtil den heler.