Hvad er virkningerne af en fedtmangel hos mennesker?

Du har brug for mindst en lille smule fedt i din kost for at give de essentielle omega-3 og omega-6 fedtsyrer, din krop ikke kan lave, og for at hjælpe med absorptionen af ​​fedtopløselige vitaminer. Hvis du ikke får mindst 15 procent af dine kalorier fra fedt, kan du udvikle en essentiel fedtsyre mangel eller en mangel på en eller flere af de fedtopløselige vitaminer A, D, E og K. En væsentlig fedtsyre mangel Kan korrigeres ved at få mere omega-3 og omega-6-fedtstoffer i din kost, og kombinationen af ​​fedt og fedtopløselige vitaminer kan løse fedtopløselige vitaminmangel.

Fedtopløselige vitaminmangel

Du kan udvikle mangler i vitaminerne A, D, E og K, hvis du ikke får nok fedt i din kost, fordi din krop kun kan absorbere disse næringsstoffer i nærværelse af fedt. Vitamin A mangel symptomer kan omfatte tør hud, natblindhed, øget modtagelighed for infektioner og problemer med udvikling af knogle og tand. Ikke absorberende nok D-vitamin kan forårsage bløde og svage knogler, og for lidt vitamin K kan føre til øget blødning.

Hudproblemer

Du har brug for de essentielle fedtsyrer for at holde din hud sund, så ikke at få nok fedt i din kost kan forårsage hudproblemer. En væsentlig fedtsyre mangel øger tabet af vand fra din hud, hvilket resulterer i et tørt, skællende udslæt. Denne type mangel kan også gøre det sværere for dine sår at helbrede.

Kognitive problemer

To typer af omega-3 fedtsyrer, eicosapentaensyre og docosahexaensyre er afgørende for hjernens udvikling. Ikke nok DHA kan resultere i at lære underskud og øge risikoen for visse typer demens, herunder Alzheimers sygdom. Omega-6-fedt arachidonsyren er også en vigtig bestanddel af hjernevæv.

Vision Problemer

EPA og DHA er også vigtige komponenter i nethinden, så en væsentlig fedtsyremangel kan påvirke din vision. DHA hjælper med at danne pigment rhodopsin, som du har brug for for din hjerne til at dreje lyset, der rammer din nethinden i de billeder, du ser. Nethinden kan genbruge og spare DHA, men selv lave indtag af essentielle fedtsyrer kan være nok til at beskytte din vision. At få nok omega-3-fedtstoffer i din kost kan reducere risikoen for tørre øjne og aldersrelateret maculadegeneration, ifølge en artikel af optometrist Gary Heiting, O.D., på AllAboutVision.com.