Vil dit stofskifte sænke forbruget 1.200 til 1.400 kalorier om dagen?

Din metabolisme henviser til den energi, det tager for at holde de utallige kemiske processer gået ind i din krop for at holde dig i live. Energi er blot et andet ord for kalorier, du skal forbruge nok kalorier til at opretholde din BMR eller basale metaboliske hastighed. Hvis du ikke spiser nok kalorier, går din metabolisme ned for at spare energi – en overlevelsesmekanisme.

Din metabolisme kan opdeles i tre områder – din BMR, som står for mellem 50 og 80 procent af de kalorier, du brænder, din bevægelse, der kan bruge op til 20 procent af din energi og fordøjelse, der bruger ca. 5 til 10 Procent af din energi. Ifølge Harvard Medical School har kvinder brug for mindst 1.200 kalorier, og mænd har brug for mindst 1.500 kalorier dagligt for optimal metabolisk funktion. Når du ikke spiser nok til at opretholde dit stofskifte, sænkes det, og du brænder færre kalorier. Brændende færre kalorier kan stoppe dine vægttab indsatser.

Din krop er udstyret med en række overlevelsesmekanismer, hvoraf nogle kan være forældede. I tider med hungersnød eller når mad var skræmt, ville dit stofskifte sænke for at give dig mulighed for at overleve på færre kalorier. I moderne tid er de fleste mennesker ikke i fare for ikke at kunne få nok kalorier. Faktisk er de fleste amerikanere overvægtige og forsøger at skære kalorier for at tabe sig. For at tabe sig, skal du oprette et kalorieunderskud, du skal skære 3.500 kalorier fra din nuværende kost for at tabe 1 pund. Du kan spise mindre eller forbrænde flere kalorier gennem fysisk aktivitet. Ideelt set lav en kombination af begge – skaber et kalorieunderskud på mellem 500 og 1,00 kalorier dagligt, hvilket vil resultere i et vægttab på 1 til 2 kg. Per uge.

Det er naturligt, at dit stofskifte bliver langsomt, når du alder. Magert muskelvæv bruger mere kalorier i ro og det er almindeligt at miste muskelmasse som du alder. For at holde dit stofskifte op, spis nok kalorier og sørg for, at din krop får alle de næringsstoffer, det har brug for. Træn mere – enhver bevægelse vil bruge mere energi, selv fidgeting snarere end at sidde stille vil hjælpe med at forbrænde flere kalorier. Styrketræning øvelser, der bygger muskler er især gavnlige. Få din skjoldbruskkirtlen testet. Din skjoldbruskkirtlen hjælper med at indstille din metaboliske hastighed – hvis du har hypothyroidisme, vil fastsættelse af dit hormon ubalance hjælpe med at fremskynde dit stofskifte.

Når du forsøger at tabe sig, vil du have de ekstra pund at komme ud så hurtigt som muligt. Du kan være fristet til at skære kalorier for meget, hvilket vil bremse dit stofskifte og stoppe dit vægttab – forårsager et plateau. Mange dieters bliver frustreret over deres mangel på fremskridt og stopper slankekure. Fordi dit stofskifte er langsommere, hvis du går tilbage til din tidligere måde at spise, vil du blive hurtigere, end du gjorde før. Du kan få alle de vildt, du har tabt, tilbage og så nogle!

Grundlæggende om metabolisme

Kalorier og vægttab

Holder din stofskifte høj

Farerne ved at sænke din metabolisme