Veganer: hvordan man koger zucchini

Zucchini er medlem af gourdfamilien, der er relateret til sommer squashen. Disse grøntsager er meget alsidige, fordi de har ømt kød med en mild smag, der parrer godt med salte smag i gryderetter samt sød smag i muffins eller brød. Courgetter er almindeligt sauteret eller bagt, men du kan også koge det for at gøre det meget blødt til en sideskål. For at holde courgette veganvenlig, må du ikke tilsætte smør, nogen form for baconfedt eller animalske produkter.

Skræl courgette med en vegetabilsk peeler. Skindene bliver ikke bløde, når de koges, så de skal fjernes og kasseres. Skær enderne af zucchini’en og skiv derefter courgeten i 1/2-tommer tykke runder.

Fyld en gryde halvt fyldt med vand. Brød vandet over høj varme.

Tilsæt zucchini og reducer varmen til mellemhøje. Svæm courgetten, afdækket, i 3 til 5 minutter. Zucchini’en vil stadig være uigennemsigtig, når den er færdig, men det skal være nok nok til nemt at indsætte en gaffel i skiverne.

Fjern courgette skiverne med en skåret sked. Sæson med salt og peber efter smag og server det varmt.