Som brænder først, fedt eller muskel?

Uanset om du træner for en begivenhed, forsøger at øge din muskelmasse eller bare ønsker at komme i bedre form, afhænger din krop af tre vigtigste næringsstoffer til brændstof. Fordi din krop kan nedbryde kulhydrater, muskler og fedt til energi, kan forståelse af rækkefølgen af ​​nedbrydning af næringsstoffer hjælpe dig med at spare eller opbygge muskelmasse og øge fedt tab.

Primært kulhydrater

Det første brændstof, som din krop bryder sammen for energi, er kulhydrater. Efter et måltid er din krop i “fodret” tilstand og fordeler fortrinsvis kulhydrater, da de er let tilgængelige og omdannet til energi. Når din krop har brugt kulhydraterne fra et måltid eller en snack, begynder dine celler at nedbryde glukose, der er opbevaret i dine muskler og lever kendt som glykogen. Glykogenbutikker varierer i hver person, men er typisk udarmet inden for 24 timer, hvilket betyder at din krop skal begynde at nedbryde andre forbindelser til energi.

Fedt foretrukket metaboliseret

Når glukose og glykogen ikke er tilgængelige, bryder din krop fortrinsvis fedtstoffer, der er kendt som triacylglyceroler, som er til stede i fedtvæv eller fedtvæv. Fordi fedt er en høj-energi kilde med ni kalorier pr. Gram, giver fedt en effektiv brændstofkilde. Derudover foretrækker din krop metabolisk at bevare magert kropsmasse og om muligt bryder ned fedtbutikker til brændstof så meget som muligt. Først når dine fedtforretninger er ekstremt lave eller udarmede, skal din krop derefter nedbryde protein.

Muskelfordeling

Når glukose og fedtbutikker er udtømt, vil din krop derefter vende sig til muskler for at bryde ned i individuelle aminosyrer for energi. I modsætning til kulhydrater og fedt gemmer din krop ikke aminosyrer, hvorfor muskelafbrydelse er den eneste måde at frigive aminosyrer på for brændstof. Under typiske forhold, hvor du regelmæssigt spiser, vil din krop ikke bruge muskler til energi. Protein bruges typisk kun til brændstof i en sultestatus. Fordi du har brug for muskelvæv for at overleve og bevæge sig, er den naturlige tendens til metabolisme at spare muskelvæv og nedbryde kulhydrater og fedt først.

Andre overvejelser

Mens din krop undgår at nedbryde muskelvæv, forhindrer en utilstrækkelig diæt muskelgevinster. Selv om du måske arbejder og forsøger at få muskelmasse, hvis du ikke følger en diæt, der er tilstrækkelig i protein og kalorier, vil din krop ikke opbygge muskelceller, og du kan endda lægge mærke til muskeltab. Hvis du ikke spiser tilstrækkeligt protein, kan muskelskaderne, der opstår under træning, ikke løses, og muskelstørrelsen eller styrken kan falde. Uden tilstrækkelig genopfyldning kan du måske tro, at din krop bryder ned muskler, når dine celler mangler de næringsstoffer, der er nødvendige for at reparere og genopbygge. Hvis du forsøger at få muskelmasse eller øge din samlede styrke, skal du rådføre dig med en diætist og træner for at opbygge en sund, afbalanceret diæt, som vil hjælpe dig med at nå dine mål.