Hvilket løb er hurtigere: høje knæ eller lave knæ?

Du har måske bemærket, at sprintere løber med deres knæ højere end afstandsløbere gør det, så de kan opnå maksimal effekt i en kort afstand. For længere afstande kan denne højknæestilstand dog spilde energi. Medmindre du springer, behøver du ikke bekymre dig om knæhøjden for hastighed. At køre hurtigere, ikke fokusere på højden af ​​dine knæ så meget som kraften af ​​din push off og længden af ​​dit skridt.

I stedet for at fokusere på knæhøjde for fart, fokusere på en god løbende form for at spare energi og øge hastigheden. Når du løber, skal din fod lande direkte under din krop. Hvis din fod strækker sig for langt foran din krop, er din skride for lang og kan bremse dig ned. Hvis din skridt er for kort, vil du spilde energi med ekstra fodstrin, der kunne bruges til hastighed.

For at kunne løbe hurtigere, skal du øve hurtigere. Den bedste måde at øve på er med intervalltræning. Efter opvarmning med en langsom løbe i 10 minutter eller mere, kør ved en højintensitetsindsats i to til fem minutter. Gå eller jog langsomt i samme tid som du løb. Gentag dette speed-recovery interval op til seks gange.

Løbende bakker bygger dit ben og lungestyrke. Når du først forsøger at køre bakker, skal du vælge en bakke, der tager 30 til 60 sekunder at klatre. Pas på ikke at oplade bakken, du vil ikke være ude af energi, når du når toppen. Da løbende bakker bliver nemmere, skal du tilføje stejlere og længere bakker til dine kørsler.

Du kan også indarbejde højkneøvelser i din træningsrutine for at øge din hastighed. Kør på plads i 30 sekunder til et minut, løft dine knæ så højt som muligt. Alternativt kan du løbe på boldens fødder, mens du løfter dine knæ så højt som muligt. Fokus på korte, hurtige trin. Prøv dette i ca. 50 meter, hvilket er halvdelen af ​​en straks på et spor.

Korrekt løbende formular

Interval træning til at køre hurtigere

Kør hurtigere med Hill Training

High-Knæ Øvelser